Woonwijkje of kasteel: everzwijnen blijven tekeer gaan

Het kasteeldomein is een speeltuin voor de everzwijnen.
Karolien Coenen Het kasteeldomein is een speeltuin voor de everzwijnen.
Het kasteeltje aan Hoeverheide in Helchteren zag de 'Engelse' tuin de laatste dagen omgevormd worden tot een 'everzwijnen speeltuin'.

Everzwijnen, overal. Niet enkel de voortuintjes in Lindeman op de grens met Houthalen en Heusden, Genk of Zonhoven moeten er aan geloven. De evers hebben nu ook het kasteeltje in Helchteren aan Hoeverheide onder handen genomen. De gigantische voortuin werd bijna volledig omgewoeld. Het domein ligt er zo al dagen bij.

Regenwormen

Feit is dat het domein pal in het bos ligt, en langs het fietsroutenetwerk loopt. Logisch dat de everzwijnen - ondanks de gedeeltelijke omheining - ook hier passeren. De plaag houdt nu al een tijdje aan in Midden-Limburg en zal volgens kenners nog een tijdje duren. De everzwijnen eten nu massaal eikels, waardoor ze nood hebben aan proteïnen zoals regenwormen in de grond. 

Het landgoed aan Hoeverheide werd in 1860 gekocht door senator Léon Leirens-Eliaert uit Aalst. Hij liet er het neorenaissance kasteeltje in Toscaanse stijl bouwen, met enkele dienstwoningen. Het park in Engelse landschapsstijl mét unieke dreef, is nog steeds intact. 

Het kasteeldomein is een speeltuin voor everzwijnen.
Karolien Coenen Het kasteeldomein is een speeltuin voor everzwijnen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.