Vijf bewoners asielcentrum aangehouden na weekend vol tumult

Verschillende eenheden van politiezone CARMA zijn het voorbije weekend meermaals tussenbeide moeten komen bij schermutselingen in het asielcentrum. Vijf bewoners werden daarbij bestuurlijk aangehouden en overgeplaatst naar andere opvangcentra.

Vrijdagavond om 20.30 uur ontstond een eerste vechtpartij tussen een tiental personen. De storm ging liggen, maar later op de avond vond er een tweede incident plaats. Meerdere politieploegen moesten uitrukken en in totaal vijf heethoofden mochten mee naar het commissariaat.

Overplaatsing

Na de invrijheidsstelling van de betrokkenen besloot het management van het asielcentrum om de spilfiguren van het conflict onmiddellijk uit het centrum te verwijderen. Bij de overplaatsing zaterdag om 17 uur gingen drie van hen opnieuw over de rooie. Daarbij veroorzaakten ze materiële schade aan het asielcentrum in de Kazernelaan. De politie kon de gemoederen uiteindelijk bedaren en in totaal werden vijf bewoners overgeplaatst. Eén persoon wordt tijdelijk van de opvang uitgesloten. Bij de schermutselingen liepen twee personeelsleden lichte verwondingen op. "De aanleiding voor het conflict is niet duidelijk. Het hoofd van het asielcentrum is gaan praten met de bewoners, maar kwam daarbij niet te weten wat aan de oorzaak lag van de vechtpartij", klinkt het bij de politie.


(KTL)