VIDEO. Bestuurder botst met everzwijn: Tesla neemt controle over en vermijdt erger

Het everzwijn werd aangereden aan de Kazernelaan in Helchteren.
RV Het everzwijn werd aangereden aan de Kazernelaan in Helchteren.
Bakker Kenneth Van Hoesen vertrok zaterdagochtend naar zijn bakkerij toen hij aan de Kazernelaan in Helchteren moest uitwijken voor een overstekend everzwijn. De Tesla ging aan het slippen, en het dier ging op de loop. Uitzonderlijk zijn de vier camera’s van de wagen die alles op beeld vastlegden, vooral hoe het voertuig de controle behoudt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De omgeving van de Kazernelaan heeft de laatste tijd weer last van everzwijnen en dat mocht bakker Kenneth Van Hoesen aan den lijve ondervinden. Toen hij zaterdagochtend om 4.10 uur richting de bakkerij reed, dook er plots een everzwijn op vanuit de struiken.

Kenneth trok in een reflex aan zijn stuur om een aanrijding te vermijden, maar het beest botste op de zijkant van de wagen. Van het everzwijn geen spoor meer, enkel wat achtergebleven haren aan de achterste velg. Maar de Tesla Model 3 liet zich vooral van zijn sterkste kant zien.

Tollen

“Ik heb inderdaad aan mijn stuur getrokken, maar de wagen koos meteen na de klap weer het juiste baanvak. Alles is langs vier zijdes gefilmd. Het is zeer duidelijk zichtbaar hoe de wagen het na mijn reflex overneemt. Je voelde het stuur echt tegenwerken en draaien. Blijkbaar geeft die vanzelf meer kracht en afremming aan de banden op het moment dat die iets fout voelt.” 

De Kazernelaan wordt al langer geteisterd door everzwijnen. En Kenneth maakte zelfs nog al eens een aanrijding mee met een gewone auto. “Toen ging de wagen aan het tollen, volledig rond zijn as. Ik ben dankbaar dat het nu meeviel en dat de schade beperkt is gebleven.” 

Het everzwijn werd aangereden aan de Kazernelaan in Helchteren.
RV Het everzwijn werd aangereden aan de Kazernelaan in Helchteren.