Vermiste zusjes van 12 en 7 na tien uur teruggevonden door onze reporter

Vermiste zusjes teruggevonden langs grote baan in Houthalen
Mine Dalemans Vermiste zusjes teruggevonden langs grote baan in Houthalen
Tien uur lang werd maandag met man en macht gezocht naar twee zusjes van 12 en 7 jaar uit Houthalen-Helchteren. Child Focus en de politie zetten een zoekactie op het getouw, maar het was uiteindelijk onze reporter die de zussen als bij toeval terugvond.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De twee meisjes waren kort voor de middag thuis vertrokken voor een wandeling, maar keerden niet terug naar huis. Toen het donker werd, verspreidde het parket samen met Child Focus een opsporingsbericht. “We maken ons zorgen omdat we niet weten waar de meisjes zijn en wie er op hen past”, aldus procureur Anja de Schutter, die het over een onrustwekkende verdwijning had.

De meisjes werden teruggevonden langs de Grote Baan in Houthalen.
Mine Dalemans De meisjes werden teruggevonden langs de Grote Baan in Houthalen.

Rond 22 uur maandagavond was het uiteindelijk onze reporter die de twee zussen terugvond, op vijf kilometer van hun woning. “Ik zag de twee meisjes aan de kant van de weg lopen”, zegt reporter Marco Mariotti. “Ik herkende hen van het opsporingsbericht, en zag dat één van hen een trolley bij zich had. Toen ik mijn auto aan de kant zette, zetten ze het op een lopen. Ik heb de politie gebeld, ben hen daarna achternagegaan en heb hen uitgelegd dat hun moeder naar hen op zoek was. Maar ze waren erg achterdochtig en toen de politie arriveerde, liepen ze opnieuw weg. Ze vluchtten in een tuin, waar de agenten hen uiteindelijk terugvonden in een berghok.”

Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen zijn de twee meisjes gezond en wel.

Onze journalist Marco Mariotti vond de meisjes, zowat vijf kilometer van hun woning verwijderd.
PN Onze journalist Marco Mariotti vond de meisjes, zowat vijf kilometer van hun woning verwijderd.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mireille Vanroose

  Gezond en wel is formidabel, maar blijven ze wel, een kind loopt niet zomaar weg en zeker niet in coronatijd

 • Nadine Pardon

  Er word natuurlijk weer veronderstellingen gemaakt dat er een reden is voor het weglopen en dat het aan de ouder zal liggen. De meisjes zullen binnenkort beseffen dat als het aan hun ligt dat het een grote stommiteit was. Maar dat zijn vijgen na Pasen natuurlijk.

 • Barbara Schotte

  Ik hoop maar dat die kinderen veilig zijn bij hun ouders. Ze zullen wel een reden gehad hebben om weg te lopen denk ik dan. Ik hoop dat ze begeleiding krijgen en opgevolgd worden. Zeker op zo'n jonge leeftijd. Gelukkig zijn ze gezond terug gevonden

 • davide bartoli

  Gelukkig zijn ze terecht!

 • Blérta Kelmendi

  Gelukkig dat ze nog levend en wel zijn!!