Vergunning voor uitbreiding Remo-site geschorst

Leven langs een stort zoals de Remo is voor veel inwoners onhoudbaar.
Karolien Coenen Leven langs een stort zoals de Remo is voor veel inwoners onhoudbaar.
De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning voor de uitbreiding van de Remo-site in Houthalen-Helchteren geschorst. De Limburgse Milieukoepel was in beroep gegaan tegen de vergunning die de provincie Limburg eerder had afgeleverd. Dat bevestigt Group Machiels.

De Limburgse deputatie herbevestigde in augustus nog de stedenbouwkundige vergunning. Daarmee zou Remo de bestaande stortplaats in Houthalen-Helchteren kunnen uitbreiden, wat volgens de deputatie een opstap naar het ‘Closing the Circle’-project moet vormen. Maar volgens de Limburgse Milieukoepel is het ruimtelijk uitvoeringsplan eerder al door de Raad van State van tafel geveegd.

Verder stelt de Milieukoepel dat de site in habitatgebied ligt, terwijl de bewoners er ook over geurhinder klagen. Group Machiels investeert wel twee miljoen euro om de geurhinder voor de buurtbewoners aan te pakken, om op die manier weer naar de door de buurt geëiste situatie van voor 2016 te gaan. De geurhinder moet tegen eind februari volledig onder controle zijn, waarna een ‘geuropvolgcomité’ van specialisten en omwonenden overlast in de toekomst moet opvolgen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.