Verdronk conciërge nadat hij hond uit water wilde redden?

De conciërge lag dood in het waterbekken.
Marco Mariotti De conciërge lag dood in het waterbekken.
De 64-jarige Paulus Gielen die dood werd teruggevonden in een waterbekken bij De Coster D. wilde mogelijk één van de bewakingshonden redden die in het water was terecht gekomen. Dat is één van de pistes die de politie momenteel bekijkt.

Gielen woonde al enkele maanden op het bedrijventerrein en was er de conciërge. Elke nacht maakte hij zijn ronde samen met de bewakingshonden. Maar vrijdagochtend troffen de eigenaars van het bedrijf de man levensloos aan in één van de wachtbekkens. 

In het water gedoken

Speurders kwamen ter plaatse en het labo voerde een uitgebreid onderzoek. Het parket gaat officieel nog van alle mogelijke pistes uit, maar een criminele link is zo goed als zeker uit te sluiten. Feit is dat de jas van de man langs het waterbekken lag, wat er op kan wijzen dat hij bewust in het water dook. 

De politie vermoedt dat hij mogelijk één van de honden wilde helpen die in het water was terecht gekomen. Maar het reservoir is zo diep dat een volwassen man er niet in kan staan, en er op eigen kracht uit geraken is niet evident. 

Een autopsieverslag moet deze week verdere pistes kunnen uitsluiten. Officieel houden de speurders ook nog steeds rekening met een wanhoopsdaad. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Hoeben

    Als je niet kon rechtstaan in dat bekken, en er ook nauwelijks uit kon raken, moest daar dan geen stevig hek omheen staan ?