Exclusief voor abonnees

Thomas (7) vindt gesneuvelde Duitse soldaat met metaaldetector van 40 euro: “Ik hoop dat ik de helm mag houden”

Thomas Schepers (7) vindt een Duitse helm met schedel en geweer in zijn tuin.
Benoit De Freine Thomas Schepers (7) vindt een Duitse helm met schedel en geweer in zijn tuin.
Een metaaldetector van amper 40 euro van Van Cranenbroek. Meer had de 7-jarige Thomas Schepers uit Helchteren niet nodig om dé vondst van zijn leven te doen. Hij stootte op een Duitse helm, schedel, granaat én mitrailleur. “Ik hoop dat ik de helm mag houden", zegt de jongen. De gemeente nam voorlopig alle spullen mee en laat het onderzoeken.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Balen

  Jan Van Balen Inderdaad Camiel dit is een Duitse "stahlhelm"M16 of M17 afhankelijk van het binnenwerk. Zij vervingen vanaf 1915 geleidelijk de weinig bescherming verlenende pinhelm.

 • camiel huughe

  Naar de foto heb ik de indruk dat het eerder een Duitse helm van het leger van keizer Wilhelm gaat dan een helm van de Duitse soldaat uit de Hitlertijd.(Ik kan verkeerd zijn!)

 • Raymond DEDEREN

  Ik hoop dat dat ventje de helm mag houden hij zou in de wolken zijn.

 • Danny Govaerts

  Als de gemeente het juist speeld krijgt hij alles terug wat geen springstof of persoon in houd. Dus de helm en het mitrailleur als het niet geladen is. De schedel en granaat niet. Omdat je geen menselijke resten mag bezitten.

 • Urbain Schotte

  Ik hoop van harte dat hij die helm mag houden,maar als de stoffelijke resten zouden geïdentificeerd kunnen worden (9 kansen op 10 weinig waarschijnlijk) dan vind ik dat de familie ( indien die er nog is ) (emotionele) voorrang heeft.