Sekkaki gelinkt aan jongens met kalasjnikov

Hoofdverdachte Quincy S.G.
Foto Patrick Lefelon Hoofdverdachte Quincy S.G.
Quincy S.G. (19) uit Deurne en George O. (19) uit Antwerpen, die begin vorige maand met een kalasjnikov in hun auto werden betrapt, wilden een gokkantoor in Limburg overvallen. De auto hadden zij geleend van Nasim D., bekend van Marokkaanse evenementen in Antwerpen. Hij wijst de opgesloten crimineel Ashraf Sekkaki aan als de opdrachtgever van de overval.

De twee Antwerpse tieners reden op 3 december met hun BMW in een alcoholcontrole in Heusden-Zolder. Op de achterbank lagen een geladen kalasjnikov en bivakmutsen. In het onderzoek is nu een derde verdachte opgepakt. Het gaat om Nasim D. De man is bekend binnen de Marokkaanse gemeenschap voor de organisatie van evenementen.


Volgens Nasim D. leende hij zijn BMW uit aan de twee tiener-gangsters voor een overval op een gokkantoor in Houthalen. Nasim D. zegt dat hij daarvoor orders kreeg vanuit.... de gevangenis in Marokko. Niemand minder dan Ashraf Sekkaki, die al acht jaar in de cel zit in Marokko, stuurt Nasim D. af en toe berichten om zijn BMW (met sleutel verstopt op het voorwiel) ergens in Antwerpen achter te laten. Wie de wagen dan gebruikt en waarvoor, weet hij niet. Nasim D. volgt de commando's nauwgezet op omdat hij nog schulden heeft bij de familie Sekkaki. Ashraf Sekkaki zit al 8 jaar in één van de zwaarst bewaakte gevangenissen van Marokko. Hoe geloofwaardig de uitleg van Nasim D. is, moet het verder onderzoek aantonen.


De twee tienergangsters en Nasim D. verschenen gisteren voor de raadkamer. Hun aanhouding werd met een maand verlengd.


De twee jongeren staan bekend als radicale moslims. Die piste is ondertussen verlaten na bekentenissen van de jongens dat zij een gewapende overval op een gokkantoor wilden plegen. (PLA)