Plaats voor 18 kinderen in eerste Limburgs kinderdagverblijf Familiehulp

Lieve Heurckmans en Veerle Pinxten.
Borgerhoff Lieve Heurckmans en Veerle Pinxten.
Familiehulp opent begin februari haar eerste Limburgse kinderdagverblijf in Houthalen-Oost. De opvang is ondergebracht in de Kastanjestraat een gebouw dat deel uitmaakt van het dienstencentrum Perron-Oost. Er kunnen achttien kinderen tussen 0 en 3 jaar terecht.

Familiehulp beheert nu vier kinderdagverblijven onder de naam De Speelboom in Borgerhout, Herentals, Oostende en Turnhout. Die zijn goed voor een capaciteit van 214 kinderen.


"Op 2 februari komt er een vijfde kinderdagverblijf bij in Houthalen-Helchteren", zegt Lieve Heurckmans, manager kinderdagverblijven van Familiehulp. "Het gaat om 18 kindplaatsen voor kinderen uit de voorrangsgroep 1, die werden toegekend in uitvoering van het SALK (Strategisch Actie-programma Limburg). Door extra kinderopvangplaatsen te subsidiëren wil de Vlaamse regering de tewerkstelling in Limburg ondersteunen en aan preventie van kinderarmoede doen." Het kinderdagverblijf heeft de vergunning van Kind en Gezin op zak. "De snelle opstart werd mogelijk dankzij de efficiënte ondersteuning van het OCMW in Houthalen-Helchteren", weet Heurckmans. "Het OCMW stelt een deel van zijn gebouwen ter beschikking, die aangepast werden in functie van de nieuwe kinderopvang. Belangrijk voor het plaatselijke OCMW is immers dat de maatschappelijke noden via onder meer dit partnership met Familiehulp snel kunnen gelenigd worden." Wie meer info wil over het nieuwe kinderdagverblijf of zijn kinderen wil inschrijven, kan terecht bij Veerle Pinxten in De Speelboom, Kastanjestraat 7A in Houthalen-Helchteren. Je kan ook terecht op 011/49 23 10 of via speelboom.houthalen-helchteren@familiehulp.be. (JDSL)