Nederlanders krijgen celstraf voor stelen van dure technologie en ... kazen

Een Nederlands koppel uit Wijchen is veroordeeld tot een celstraf van respectievelijk 30 maanden (voor de man) en 18 maanden (voor de vrouw) nadat ze tussen 22 oktober 2016 en 8 juni verschillende diefstallen in ons land gepleegd hadden. Het duo werd beschreven als 'Bonnie & Clyde'. Opvallend is dat de Nederlanders naast verschillende dure technologie ook diverse kazen stalen.

De eerste diefstal vond plaats in de Dreamland van Houthalen-Helchteren op 22 oktober 2016. Toen werd er een laptop ter waarde van 343 euro gestolen. Die winter sloegen de dieven ook nog toe bij AS Adventure, Krëfel en Toychamp. Daarbij graaiden ze onder meer een PlayStation 4, een smartphone, een koffiezetapparaat en Lego mee. Hun laatste wapenfeit vond plaats op 8 juni in Herselt. In de lokale Lidl stalen ze twee kazen Piave Vecchio Dop en zes kazen Italiamo Provolone Piccante.

Frigo

In de Aldi gingen ze aan de haal met vijftien kazen Provolone Valpadana Dop Piccante. Doorgaans bedroeg de buit van het koppel producten die honderden euro's waard waren, maar bij die kazen bleef dat beperkt tot enkele tientallen euro's.


De dieven hadden een frigo bij in hun Renault Clio om de lekkernij fris te houden.


Naast de celstraf krijgt de man ook een boete van 4.800 euro, bij de vrouw is dat 2.400 euro. Eén van de slachtoffers krijgt een schadevergoeding van 230 euro, de rechtbank houdt de beslissing over de overige burgerlijke belangen aan. De Renault Clio werd verbeurd verklaard. (BVDH)