Motorrijder sterft na klap tegen verkeersborden

Noord-Zuid in Helchteren enkele uren afgesloten na tragisch ongeval

De motor brak door de klap in twee stukken
Toon Royackers De motor brak door de klap in twee stukken
Een motorrijder is dinsdagavond om het leven gekomen na een tragisch ongeval op de Grote Baan in Helchteren. De motard verloor volgens getuigen de controle tijdens een inhaalmanoeuvre. Door de klap bleef de Grote Baan een groot deel van de avond afgesloten voor alle verkeer.

Het ongeval gebeurde kort na 20 uur ter hoogte van de oprit naar Dreamland en Colruyt. De motorrijder ging er plots van de rijbaan en belandde in de berm. Daar knalde hij tegen drie verkeersborden. Het slachtoffer werd verschillende meters weggeslingerd, terwijl zijn motor in twee stukken in de berm belandde. Bij de klap raakten geen andere voertuigen betrokken, maar enkele automobilisten waren wel getuige. Een ambulance en een mug- team snelden meteen ter plaatse. Voor het slachtoffer uit Houthalen-Helchteren kon echter geen hulp meer baten. Hij bezweek nog op de plaats van het ongeval. De hulpdiensten sloten voor de vaststellingen de drukke Limburgse verkeersader af. Alle bestuurders moesten daardoor de hele avond omrijden via Molenheide en buurgemeente Peer. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erik Braeken

    Heel erg voor de familie en nabestaanden. We wonen vlakbij waar het ongeval gebeurde en de motorrijder had een overdreven snelheid, die driemaal zo hoog laag als toegelaten. Natuurlijk speel je dan met je leven. Heel jammer dat dit weer moest gebeuren.

  • Steven van Sas

    Paaltjes en dergelijke zijn levensgevaarlijk voor motorrijders en toch zetten ze het hele land vol met die dingen....