Meester Wim krijgt échte lerarentattoo en showt resultaat aan leerlingen

Meester Wim Vandereyken.
Marco Mariotti Meester Wim Vandereyken.
Meester Wim (37) doet zijn job wel héél erg graag. De leerkracht in het tweede studiejaar van Basisschool 't Centrum in Houthalen liet vandaag een tattoo op zijn arm zetten, en dat deed hij op school. 

Lesgeven is meester Wim op het lijf geschreven en dat neemt hij ook letterlijk. Daarom laat hij op de Dag van de Leraar een echte lerarentatoeage zetten, na een oproep van het onderwijsmagazine Klasse. Voor de onderwijzer uit Houthalen heeft de tattoeage een bijzondere betekenis: “Als leraar kan ik helemaal mezelf zijn. Ik wil deze job voor altijd blijven doen. En ik ben er trots op.”

Meester Wim Vandereyken.
Marco Mariotti Meester Wim Vandereyken.

Teken van trots

Onderwijsmagazine Klasse verdeelde de voorbije weken in alle Vlaamse scholen plaktatoeages uit voor het hele team, onder het motto: ‘Voor altijd leraar? Laat het zien!’.

“Met deze actie wil Klasse de waardering voor het lerarenberoep vergroten", zegt Hans Vanderspikken van Klasse. "Dat doet Klasse door leraren op te roepen zelf aan de wereld te tonen dat ze de fijnste - maar zeker niet altijd de makkelijkste - job ter wereld hebben. En dat ze daar fier op mogen zijn.”

Pensioen

Wim Vandereyken: “Ik doe mijn job steeds liever. Nochtans was leraar worden nooit het plan. Ik heb het me nog geen moment beklaagd. Mensen dingen bijbrengen zit gewoon in mij, of het nu correct Nederlands is, zingen of averechts breien. Dit wil ik voor altijd blijven doen. Tot aan mijn pensioen, en waarschijnlijk erna ook nog. Werken met kinderen geeft me voldoening. Hun feedback doet me stilstaan bij mezelf."

Meester Wim Vandereyken.
Marco Mariotti Meester Wim Vandereyken.

Pijn?

De kinderen zelf reageerden allen positief. "Maar doet dat geen pijn, meester?", vroegen de meesten zich af. Wim reageerde op zijn wijze. "Pijn zeker niet. Ze prikken gaatjes in je lijf en laten er verf in vloeien." Ook zij kregen allemaal een plaktattoeage en waren bijzonder fier. “Maar of ik later een echte tattoo wil, weet ik nog niet”, klonk het bij de kindjes. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.