Gasten op bruiloft in Houthalen schieten met alarmpistolen in de lucht, politie opent onderzoek

ANG Belgium.
Frappante beelden uit Houthalen-Oost liepen vandaag binnen op onze redactie. Tijdens een Turkse bruiloft in de Sleedoornstraat vonden enkele jongeren het nodig om met een alarmpistool in de lucht te schieten. Er wordt meerdere keren herladen, en opnieuw gevuurd in de lucht. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De heren - familie en kennissen van de bruidegom - steken de alarmpistolen vakkundig achter in hun broek, zoals dat eerder in de cowboyfilms gebeurt. Bij de lokale politie zijn ze niet opgezet met de beelden. Ondanks eerdere communicatie, openen ze nu toch een onderzoek naar de feiten.

Geen klachten

“De feiten dateren al van zaterdag", klinkt het bij politiezone CARMA. “Op het moment van de feiten kregen we geen melding binnen, en ook van de omwonenden kregen we geen klachten. We gaan nu wel bekijken hoe we dit nog kunnen bestraffen en openen een onderzoek.” Of er al sprake is van pv’s kon de communicatieverantwoordelijke niet bevestigen.

Een alarmpistool bezitten voor in je woning, mag wél. Maar er in het openbaar mee zwaaien of gebruiken, dan weer niet. “Als we het op heterdaad hadden gezien, of ter plaatse werden gevraagd, zouden we het alarmpistool meteen in beslag hebben genomen mét pv.”
117 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hell winger

  Van een knalfeestje gesproken, ........... zalig zijn de armen van geest zei men ergens ooit , hier zie je het resultaat............ :-)

 • pascal de bruycker

  " GASTEN ??? " , wat een misplaatste titel ...Ze bevinden zich wel op de openbare weg , dus niet gasten maar misdadigers ; moest een autochtoon dit doen had hij al een pv aan zijn/haar broek . De "cultuurverrijking" wordt wel zeer ruim geïnterpreteerd en getolereerd in deze stad . Waar gaat dat eindigen ? De dag dat ze met echte wapens staan te zwaaien gaan ze ook zeker zeggen : er zijn geen gewonden of doden...! Wat een wereldje...

 • Lotte Mertens

  Deze gasten gebruiken geen alarm speelgoed.

 • Michel Perry

  NORMAAL doen is blijkbaar niet gemakkelijk tssss...

 • MICHELINE GEVERS

  Een alarmpistool gooit zijn hulzen uit. Een alarmrevolver houdt zijn hulzen in de trommel. Zéér gevaarlijk...voor de trommelvliezen.