Exclusief voor abonnees

FIFA-ster Stefano Pinna ruilt PSV voor Franse topclub Lille OSC: “Ze maken daar echt werk van e-sports!”

Stefano tussen enkele FIFA-gadgets, hij verlaat PSV en verkast naar Lille OSC.
Benoit De Freine Stefano tussen enkele FIFA-gadgets, hij verlaat PSV en verkast naar Lille OSC.
Op zijn 22e verjaardag mocht Stefano Pinna uit Houthalen-Helchteren deze week goed nieuws aankondigen. De beste FIFA-speler van ons land zal vanaf nu de kleuren van de Franse topclub Lille OSC verdedigen. Hij treedt zo ‘in de voetsporen’ van Divock Origi en Eden Hazard. “Ze maken echt werk van e-sports en willen nog groter worden", motiveert hij z'n keuze. 

Pinna werd in 2018 vicewereldkampioen in de voetbalgame FIFA en bereikte dit jaar de achtste finales. Hij speelde het afgelopen jaar voor de Nederlandse topclub PSV Eindhoven, maar maakte eerder al bekend dat hij de lampenclub zou verlaten. “Ik heb er een mooi seizoen gedraaid, maar het was tijd voor een stapje hogerop. Ik heb uiteindelijk twee maanden zonder club gezeten en kreeg daarin enkele mooie aanbiedingen. Op het laatste moment belde Lille en dat contact zat meteen goed. Ik moest niet lang aarzelen en koos voor een overgang naar les Dogues. 

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.