Fietsster (77) ‘negeert’ omleiding en verongelukt na botsing met vrachtwagen

De politie onderzoekt de omstandigheden.
MMM De politie onderzoekt de omstandigheden.
Aan de Grote Baan in Helchteren is maandagmiddag fietsster verongelukt. De vrouw kwam om nog onduidelijke reden onder een vrachtwagen terecht, maar het ziet er naar uit dat ze de omleiding had genegeerd.

Bertha Gielen uit Helchteren kwam net van de huisdokter aan de Grote Baan. Om daar te geraken moest ze vanuit de Helzoldstraat even de omleiding voor fietsers negeren en te voet richting de huisarts. Het is net daar aan de Grote Baan waar sinds maandag werken bezig zijn, en het fietspad in beide richtingen is afgesloten.

De dame deed haar doktersbezoek en keerde weer naar huis. Daar liep het om nog onduidelijke reden mis. Volgens arbeiders die aan het werk waren, passeerde ze tussen de werken en de Grote Baan door. Mogelijk is ze gestruikeld over een verhoog en zo tegen een vrachtwagen gevallen die net op dat moment passeerde. 

“Ik kwam gewoon langs gereden en heb niets gezien”, vertelt de chauffeur aangeslagen. “In mijn achteruitkijkspiegel zag ik plots een vrouw op de grond liggen. Ik ben er echt niet goed van.” 

De 77-jarige vrouw kwam ten val en liep ernstige verwondingen op.  Een MUG-arts snelde ter plaatse en ook de brandweer kwam schermen plaatsen. Zwaargewond en in kritieke toestand werd ze nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar alle hulp kwam te laat.  

De vrouw kwam van achter de groene geparkeerde vrachtwagen uit en werd door de vrachtwagen gegrepen.
MMM De vrouw kwam van achter de groene geparkeerde vrachtwagen uit en werd door de vrachtwagen gegrepen.

Bij Fluvius - de beheerder van de nutsvoorzieningen - reageren ze ook aangeslagen. “We weten enkel dat de vrouw even naar de huisdokter ging, en nooit volledig het fietspad heeft willen afleggen. Het bewuste ongeval is ook nét buiten de werfzone gebeurd. We hebben geen idee hoe het is kunnen gebeuren, maar verdere uitspraken laten we over aan de politie.”

Ook bij de politie zijn ze karig met informatie. “Het parket kwam ter plaatse voor een uitgebreid onderzoek om de exacte omstandigheden te achterhalen”, klinkt het. Getuigen van het ongeval zélf zijn er niet. 

Buurtbewoners zijn naar eigen zeggen niet opgezet met de werken en de signalisatie. “Dit is vragen om problemen. We zagen hier vandaag al tal van fietsers passeren, die zich een weg banen tussen de werken en de Grote Baan door. Er zou een andere manier moeten te vinden zijn om deze situatie veiliger te maken.”

Het slachtoffer is van Helchteren en laat haar kinderen en kleinkinderen achter.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Janssen

    Verkeersveiligheid is voor dat gemeentebestuur van geen tel.Als je uit bezorgdheid voor fietsende scholieren wijst op de toename van roodrijders aan verkeerslichten, krijg je zelfs geen antwoord, laat staan dat er controle komt...er is nochtans veel poen te rapen door boetes...en als er dodelijke slachtoffers vallen, komen ze wel staan meehuilen met kaarsjes en bloemen en beterschap beloven,de hypocrieten.

  • Peter Nols

    Ben er vandaag ook langs gefietst en de signalisatie tav de fietsers is gewoon crimineel, begin maar aan zo'n puzzel als 77-jarige. En op geduld, menselijkheid en respect van de chauffeurs moet je al helemaal niet rekenen.