Commotie na arrestatie in Houthalen-centrum om samenscholingsverbod

De man werd opgepakt en afgevoerd naar het commissariaat.
RV De man werd opgepakt en afgevoerd naar het commissariaat.
Politie CARMA heeft woensdagavond controles uitgevoerd op het samenscholingsverbod op een aantal plaatsen in Houthalen-Helchteren. In Houthalen-centrum kwam het zelfs tot één arrestatie.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Aan de Guldensporenlaan bij een brasserie naast de kerk kwam de politie ter plaatse om een aantal mensen, die zich niet aan de coronaregels hielden, terecht te wijzen. De uitbaters van de brasserie verkopen er ijs, maar volgens de politie ook bier en andere dranken.

Waarschuwingen 

De mensen buiten hielden zich niet altijd aan de regels. Zo mag er niets ter plaatse geconsumeerd worden. Iets dat al dagen wel gebeurt, vlak langs de kerk. De uitbaters kregen de laatste weken al meerdere waarschuwingen.

Een aantal mensen werd beboet, maar daarbij kwam het tot een discussie met de uitbaters. Eén van hen werkte niet mee en bleek volgens omstaanders dronken. Hij werd dan ook opgepakt wegens openbare dronkenschap, het niet naleven van de maatregelen en het niet houden van afstand tegenover de politie.

Volgens de uitbaters was de man niet agressief. “Pas op, hij is onlangs geopereerd", riep één van de mede-uitbaters. Ze waren het duidelijk niet eens met de arrestatie.

Klacht

Intussen blijkt dat de man na enkele uren de politiecel mocht verlaten. Men zou nu overwegen klacht in te dienen tegen één van de agenten.

Ook in Meulenberg ging de politie met heel wat patrouilles ter plaatse om de samenscholing tegen te gaan.