Bieren Ter Dolen zijn Erkend Belgisch Abdijbier

De Helchterense kasteelbrouwerij Ter Dolen mag sinds 1 februari voor al haar bieren het logo 'Erkend Belgisch Abdijbier' (EBAB) gebruiken. Hun bieren 'Ter Dolen Winter' en 'Armand Ter Dolen' kregen enkele dagen geleden als laatste van het gamma de erkenning.

"Ter Dolen Winter is daarmee het eerste Limburgse en misschien wel het eerste nationale winterbier met deze erkenning", is bestuurder Mieke Desplenter van Ter Dolen trots. Bovendien maakt de persoonlijke band van het bier Armand Ter Dolen met de eigenaarsfamilie zeker zo speciaal. "Deze erkenning maakt een sterke band tussen de voormalige abdij van Sint-Truiden en Ter Dolen", zegt Desplenter. "De abten van Sint-Truiden verbleven vroeger op het kasteel De Dool waardoor de Ter Dolen bieren nu erkend kunnen worden met de exclusieve benaming van Erkend Belgisch Abdijbier. Ter Dolen betaalt in ruil voor deze benoeming royalties. Die worden gebruikt om de restanten van de abdij van Sint-Truiden cultureel te onderhouden."

Logo EBAB

Het volledige assortiment van Ter Dolen bieren valt nu onder het logo van EBAB. "Ter Dolen Blond, Ter Dolen Donker en Ter Dolen Tripel dragen dit logo al sinds 1 april 2008", weet Desplenter. "Ter Dolen Kriek kwam er bij op 17 september 2012. Sinds 1 februari dit jaar is de benoeming van de laatste twee Ter Dolen bieren ook een feit." (JDSL)