Bedrijfsleider én vakbondsman in de clinch aan stakingspiket: “Ik dien klacht in wegens zijn agressie”

Luc Cnockaert van het ABVV raakte gewond aan zijn meniscus en is één week werkonbekwaam.
Marco Mariotti Luc Cnockaert van het ABVV raakte gewond aan zijn meniscus en is één week werkonbekwaam.
In Houthalen-Helchteren is aan de Meerstraat woensdagmorgen een vakbondsmilitant lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Luc Cnockaert uit Pelt werd er aangereden door een bedrijfsleider die vlakbij moest zijn. De twee wijzen elkaar aan als de schuldige.

“We hadden de hoofdwegen afgezet”, zegt Cnockaert van het ABVV. “Maar we hadden een sluipweg ontdekt en wilden ook die afsluiten. Plots kwam er een bestuurder aangereden die per sé door wilde. We hielden hem tegen, maar hij duwde met zijn bumper tegen mijn benen aan. Babbelen had geen zin, waarna hij doorreed en mij opschepte. Ik viel op zijn motorkap waarbij een ventilatierooster beschadigd geraakte.”

De man stapte boos uit, waarna al snel een combi passeerde. Luc is geschrokken van de agressieve reactie van de man. “Ik heb klacht ingediend tegen hem bij de politie. Mijn meniscus is geraakt en ik ben een week werkonbekwaam. Volgens de dokters zal de pijn pas morgen écht voelbaar zijn.” Alle werkwilligen mochten volgens Luc zéker wel door, maar zonder wagen. “Wie wilde, mocht een foto maken van het piket en dat bezorgen aan zijn baas als bewijs dat hij écht niet doorkon. Dit is allemaal wettelijk.”

Ook de bedrijfsleider van MRSTeam BVBA diende klacht in omdat zijn wagen beschadigd geraakte.  
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Bavré

  De vakbondsman heeft niet het recht om het verkeer te hinderen en moet op het voetpad blijven. Hopelijk krijgt de vakbondsman het deksel op de neus.

 • lucette cardon

  Laat de mensen werken die willen werken en zijt blij dat ge werk hebt i.p.v. te staken !!!!!! De bedrijfsleider heeft gelijk. Iedereen heeft recht om te werken.

 • Pieter Paulus

  Openbare weg mag niet afgesloten bij wet geef de bonden rechtspersoonlijkheid

 • RUDI BOELS

  Abvv meent altijd het recht in eigen hand te kunnen nemen. Waar is het recht van de burger (of in dit geval de bedrijfsleider) om te mogen werken ? En waar halen zij trouwens het recht vandaan om de openbare weg af te zetten ? Sorry maar deze vakbondsman krijgt z'n verdiende loon wat mij betreft. Enkel hopen dat de rechter die hierover moet gaan oordelen niet is aangesteld vanuit die zijde...

 • Johan LAUNDERS

  je hebt stakingsrecht, maar willen werken is ook een recht!