“Meer geweld dan in een film van Quentin Tarantino”: vrouw kruipt door oog van de naald na acht messteken, ex-partner riskeert 15 jaar cel

Beklaagde
Repro BVDH Beklaagde
Acht messteken, 26 vuistslagen, vier voetstampen en zeven slagen met de vlakke hand onderging een vrouw uit Houthalen op 10 juli 2018. Ze lag acht dagen in een kunstmatige coma, maar overleefde de slachtpartij. Die was volledig te zien op hallucinante horrorbeelden, afkomstig van een camera in een klok op het appartement. Een 38-jarige Curaçaoënaar riskeert voor poging moord vijftien jaar cel.

10 juli is voor ons land een memorabele dag, want de Rode Duivels speelden toen de halve finale tegen Frankrijk. “Ook voor mijn cliënt staat deze dag in het geheugen gegrift, omdat het niet veel scheelde of het was haar laatste dag”, vertelde advocate Lore Gyselaers, die het slachtoffer verdedigde. “Terwijl hun zeventien maanden oud dochtertje boven lag te slapen, ranselde de beklaagde mijn cliënte vijftig minuten lang af. Hij was uiterst agressief, maar ging beredeneerd en koelbloedig te werk. De schuifdeur werd gesloten, het gordijn dichtgedaan, de gsm van de vrouw vernield en tussendoor dronk hij rustig een colaatje. Toen het dochtertje begon te huilen, bleef hij onophoudelijk doorgaan. Zelfs in een film van Quentin Tarantino duurt het geweld niet zo lang.”

De schuifdeur werd gesloten, het gordijn dichtgedaan, de gsm van de vrouw vernield en tussendoor dronk hij rustig een colaatje.

Advocate Lore Gyselaers over de beredeneerde werken van beklaagde

Vakantie naar Turkije

Om de achtergrond van de feiten te schetsen, moeten we terug naar 2015 toen het koppel in het huwelijksbootje stapte. Eerder had de man in Nederland al kinderen met een vrouw die hij eveneens mishandelde. Vanaf het moment dat de Limburgse zwanger was, ging het slechter met de relatie. Ze woonden in het voorjaar van 2018 een tijdje gescheiden, maar kwamen toch weer samen en gingen zelfs op vakantie naar Turkije. Hij vermoedde echter ontrouw en hing een camera in het appartement. Toen zijn vrees werkelijkheid werd en hij alles op zijn gsm zag, reed hij als een bezetene van zijn werk in Eindhoven naar Houthalen. Diezelfde camera legde vervolgens de “hallucinante horrorbeelden” vast.

Spoedoperatie

Het slachtoffer hield aan de slachtpartij levensgevaarlijke verwondingen over. Haar lever was zwaar geraakt, haar dunne darm geperforeerd en ze onderging een spoedoperatie omdat allerlei lichaamsvochten in haar buik waren terechtgekomen. Ze overleefde, maar houdt wel esthetische en psychologische schade over aan de feiten. Voor de littekens overweegt ze plastische chirurgie. 

De procureur beschreef de beelden minuut per minuut. “Het slachtoffer lag in de zetel en kreeg meteen een klap. Dat toont aan dat beklaagde wist wat hij ging doen. Uiteindelijk belde hij zelf naar de politie met de boodschap dat zijn vrouw hem bedrogen had. Hij vermeldt terloops dat hij haar geslagen heeft en dat er maar beter een ambulance komt.” Zelf weet de Nederlander niet veel meer van de feiten. “Ik heb haar geslagen en daar kwam bloed bij”, gaf hij wel toe. De verdediging benadrukte dat niet alles gepland was. Een celstraf van 7 jaar, eventueel waarvan twee jaar met uitstel, lijkt de raadsheer van beklaagde een meer gepaste straf. “Het spijt me", vertelde beklaagde tenslotte. Op 22 februari volgt het vonnis.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gustaaf Senrame

  Die man is een gevaar voor de medemens,hij heeft zijn vriendin in Nederland ook al geslagen en misschien nog andere feiten die hier niet vermeld wordt? Die moet 30jaar effectief opgesloten worden. Maar zoals Mike Stevens schrijft is 100% juist.

 • Vanessa Van gucht

  Ondanks de horror die de vrouw meemaakte en daar nog trauma zal van ervaren. En kan de straf van deze man niet groot genoeg zijn. !!!! Bedriegen is ook niet goed te keuren.

 • Cindy Dekkers

  Curaçaoënaar? Zo iemand noemt men gewoon een Antiliaan, maar goed 7 jaar is natuurlijk krankzinnig gezien de feiten.

 • Mike Stevens

  altijd een grappig woord, dat "riskeert"....we leven in Belgie dus dat betekent 85 procedurefouten, 3 maanden voorwaardelijk, 14euro boete en beetje gevingerwijs door de rechter en de kous is af...Justitie in Belgie, anno 2019. Maar ik zou beter mijn parkeerboete nu betalen anders staat de deurwaarder voor mijn deur en krijg ik 3 jaar effectief wegens niet-op-tijd betalen....

 • jos tuyteleers

  Iemand die zo weinig respect voor een vrouw plus dat die vrouw bijna dood was verdiend een veel zwaardere straf