Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Marc Baert

Horeca en zelfstandigen starten groepsklacht tegen Sabam

BrusselDe Brusselse horecafederatie en zelfstandigenorganisatie NSZ hebben vrijdag een groepsklacht ingediend tegen Unisono, het platform van auteursrechtenmaatschappijen Sabam, Playright en Simim. Ze willen minder bijdragen betalen voor muziek die ze in hun zaken spelen nu restaurants en cafés dit en vorig jaar al maanden gesloten zijn door de coronapandemie. Dat schrijft L’Echo zaterdag.

 1. Alexander (29) start foodtruck-concept Skinny Chef: “Streetfood opnieuw gezond en sexy maken”
  Dilbeek

  Alexander (29) start food­truck-con­cept Skinny Chef: “Streetfood opnieuw gezond en sexy maken”

  Een nieuwe horecazaak opstarten in deze coronatijden, het is een gewaagde zet. Toch is dat exact wat Alexander Forton (29) uit Dilbeek heeft gedaan. Zijn gloednieuwe foodtruck-concept ‘Skinny Chef’ is volledig coronaproof en kan voor verschillende concepten ingezet worden. Hij hoopt heel Vlaanderen af te reizen met gezonde streetfood. “Bij ons krijg je een smaakbom, geen caloriebom.”
 2. Bestuurster rijdt in de beek
  Maaseik

  Bestuur­ster rijdt in de beek

  Zaterdagmiddag vond er een verkeersongeval plaats op de Kinrooiersteenweg te Maaseik. Dit gebeurde om 15.40 uur. “Een 29-jarige bestuurster uit Oudsbergen reed met haar voertuig de gracht in”, klinkt het bij politie Maasland. “Ze kon op eigen kracht uit het voertuig en de beek kruipen. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Het rijbewijs werd bijgevolg ingetrokken voor 15 dagen. Ze werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik. Het voertuig werd getakeld.”
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee