Zestigste Vlaamse Kermis in retrostijl

Het kermiscomité heeft er zin in.
Marc De Venter Het kermiscomité heeft er zin in.
In Sint-Kornelis-Horebeke vieren ze tijdens het weekend van vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus hun 60ste Vlaamse Kermis.

"En aangezien het een jubileumeditie is, maken we er een weekend in retrostijl van", zegt Marc Van der Donckt van het kermiscomité. "Het belangrijkste is wel dat we weer jong en oud tijdens onze Vlaamse kermis bij elkaar brengen."


Het feestweekend start al op vrijdagavond met de 'Oude Zakken Fuif' in jeugdhuis Arcadia. Zaterdagavond wordt vromer ingezet met een gebedsdienst om 18 uur met teksten en liedjes van Eo Animo. Om 19 uur volgt dan de straatkamp. Om 20 uur vindt de hoorntjesworp plaats, waarbij koekjes in de vorm van een hoorntje te grabbel worden gegooid. Vanaf 21 uur kan het jonge volkje zich uitleven met dj Peterke en als afsluiter volgt om 22 uur het optreden van de covergroep Switch Corona. Zondag is het familiedag. In de verkeersvrije straten van St-Kornelis zijn er volksspelen, kinderanimatie, de optocht van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia en ook een optreden van Marino Punk. "We hebben nu ook weer een verkiezing van Miss en Mister Vlaamse Kermis voor kinderen tot 12 jaar", voegt Marc er nog aan toe. "En aangezien we voor de 60ste keer feesten, is het thema de Golden Sixties. Nadien volgt nog een kinderfuif met dj Angelo en optredens van Louis Flion en Swoop. En als afsluiter serveren we een afterparty met dj's Daddy Cool en Koen." (MDVR)