Naaktkalender als eerbetoon aan overleden vriend Frank

De naaktkalenders en de uitvergrote foto in de Arcadia worden verkocht voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.
Lieke D'hondt De naaktkalenders en de uitvergrote foto in de Arcadia worden verkocht voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.
Een naaktkalender voor Music for Life. Nadat een vriendengroep uit Horebeke tien jaar geleden al uit de kleren ging, doen ze dat nu opnieuw. Maar deze keer met een erg persoonlijke beweegreden: als eerbetoon voor hun vriend Frank, die kort na de vorige kalender uit het leven stapte.

Tien jaar geleden besloot een groep vrienden uit jeugdhuis Arcadia in Horebeke om een naaktkalender te maken. Het zou een éénmalig project zijn, ten voordele van Music for Life. “Het was destijds in de mode om naaktkalenders te maken”, weet Kristof Van Crombrugge nog. En dus sprongen de vrienden mee op de kar, met als resultaat een kalender die in en rond Horebeke gesmaakt werd. Nu, tien jaar later, gingen ze opnieuw voor dezelfde stunt, maar dan voor hun overleden vriend Frank.

Eerbetoon

“Frank was onze dj in Arcadia en stond tien jaar geleden nog model voor onze naaktkalender”, vervolgt Kristof. “Korte tijd later is hij uit het leven gestapt. Hoewel de naaktkalender een éénmalig project zou zijn, hebben we nu besloten om het nog eens over te doen om Frank te eren. Toen ik op 1 november aan zijn graf stond, wist ik dat het een goed idee was. De opbrengst van de verkoop zullen we via Music for Life schenken aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.” 

Een deel van de vrienden die in 2009 poseerden voor de kalender, tekende opnieuw present. “Maar we hebben ook wat vers vlees aan boord gehaald. Uiteindelijk gingen zeven vrouwen en vijftien mannen met de billen bloot.”

De naaktkalender van de 22 vrienden.
Johan Martens De naaktkalender van de 22 vrienden.

Knop omdraaien

De foto’s werden gemaakt op unieke locaties, die mee geselecteerd werden door fotograaf Johan Martens en grafisch vormgeefster Femke Coopmans. Zij kozen voor de brouwzaal van Brouwerij Roman, een privébos in de Vlaamse Ardennen, een café, de kasseien van de Haaghoek en uiteraard ook jeugdhuis Arcadia. Die laatste foto werd ook nog eens uitvergroot en zal per opbod verkocht worden voor het goede doel.

De perfecte foto’s maken, bleek een avontuur te zijn. “Voor de beelden in openlucht moesten we de koude en regen trotseren”, klinkt het. “En om foto’s te kunnen maken op de Haaghoek, moesten we de straat een uur lang afsluiten. En toen we foto’s in een café gingen maken, waren er ook effectief klanten aanwezig. Die moesten we eerst nog aan de kant krijgen. (lacht)”

En ook de vrouwelijke modellen vonden het een unieke ervaring. “Het was vooral heel tof om te doen”, zegt Femke Bauters. “En heel bijzonder. We moesten onze positie zoeken met de kleren aan, en dan alles uitspelen. We moesten een knop omdraaien, maar de sfeer was zo tof, dat dit gemakkelijk ging.”

De naaktkalender van de vrolijke bende is te koop bij alle modellen, in de Horebeekse Boekhandel, en bij Dagbladhandel Kirsten in Schorisse. Een exemplaar kost 15 euro. “Maar je mag ook meer schenken. Alles gaat immers naar het goede doel”, besluit Kristof.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Fred Fourgon

    We hebben ook wat "vers vlees aan boord gehaald". Yeah, Right. En dan verschieten ze van, je weet wel. Man man man.