Eerste Dag van de Boerennatuur in Horebeke

Illustratiefoto - De Dag van de Boerennatuur vindt voor de eerste keer plaats in Horebeke.
rv Illustratiefoto - De Dag van de Boerennatuur vindt voor de eerste keer plaats in Horebeke.
Natuurpunt-vrijwilligers organiseren samen met lokale landbouwers nu zondag de eerste Dag van de Boerennatuur. Natuurpunt wil zo aantonen dat landbouwers ook met respect voor de natuur kunnen werken en dat ook zo doen, samen met anderen die actief zijn in de natuur. 

In Horebeke kunnen geïnteresseerden terecht bij Fruithoeve Picard, landbouwbedrijf Vanderdonkt en de Tissenhovemolen. De landbouwers en natuurgidsen zullen meer uitleg geven over de inspanningen die ze leveren om de natuur op en rond het erf te versterken. Zo bestrijdt fruitkwerker Picard de muizen op zijn erf met een nestkast voor torenvalken. Landbouwer Vanderdonkt zaaide dan weer recent een bloemenweide om de wilde bijen en vlinders van voldoende nectar te voorzien. 

Wie wil deelnemen aan de Dag van de Boerennatuur kan zondag 2 juni om 14 uur terecht bij Fruithoeve Picard, Kromstraat 30 in Horebeke.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.