Cynthia Browaeys belooft leuke ideeën en fris beleid in Horebeke

De familie Browaeys is dolgelukkig met dat Cynthia de sjerp mag overnemen.
Lieke D'hondt De familie Browaeys is dolgelukkig met dat Cynthia de sjerp mag overnemen.
Voor Joseph Browaeys waren het zondag extra bijzondere verkiezingen. Niet alleen kwam hij na 54 jaar als burgemeester niet meer op, hij zag ook zijn dochter Cynthia de verkiezingen met glans winnen. “Het is een hele geruststelling dat de opvolging gegarandeerd is.”

“Mijn vader reageerde best emotioneel toen de resultaten na lang wachten binnenkwamen”, verklapt de kersvers verkozen Cynthia Browaeys. “Hoewel hij zich stoer probeert te houden, weet ik dat deze verkiezingsoverwinning hem heeft ontroerd.” 

Joseph Browaeys zegt zelf vooral blij te zijn met het resultaat van zijn dochter. “Het is een hele geruststelling dat de opvolging gegarandeerd is. Cynthia heeft het heel goed gedaan”, zegt hij. Toch scoort Volksbelangen dit jaar een pak minder goed dan in 2012. Toen haalde de partij nog 72 procent van de stemmen, nu schaart 52 procent van de Horebekenaars zich achter de partij. Een resultaat dat deels het gevolg is van het ontbreken van stemmenkanonnen Joseph Browaeys en Robert De Meuleneire, maar ook van het feit dat dit N-VA dit jaar met CD&V opkwam en ook Groen een volledige lijst indiende.

Nieuwe manier van besturen 

Ondanks de terugval in het aantal stemmen blijft Volksbelangen de populairste partij en dus heeft Horebeke vanaf januari voor het eerst een vrouwelijke burgemeester. Cynthia Browaeys kijkt er al naar uit. “Eerst ga ik nog een beetje bekomen van de verkiezingen en dan ga ik me voorbereiden op het burgemeesterschap. Ik ken natuurlijk al het reilen en zeilen van de politiek via mijn vader. Dat is dus niet nieuw, maar nu moet ik het wel zelf doen”, vertelt de burgemeester in spe. “Als ik vragen heb zal ik wel op hem kunnen terugvallen, maar het is wel degelijk de bedoeling dat ik, Cynthia, de burgemeester ben.” 

De manier van besturen zal in de landelijke gemeente dus veranderen. “Uiteraard zijn er al veel zaken in gang gezet in deze legislatuur en die gaan we niet veranderen om te veranderen, maar ik heb wel veel frisse en leuke ideeën in mijn hoofd voor Horebeke. Zo wil ik meer investeren in jeugdbeweging JeHo, jeugdhuis Arcadia en OKRA. Op die manier doen we voor bijna elke leeftijdsgroep iets. Ik heb ook het idee om activiteiten te organiseren in de kerk van Sint-Kornelis, die ontwijd is, en ik wil bekijken of we speelplein ’t Koekoeksnest nog beter kunnen maken.” 

Daarnaast speelt Cynthia met het idee om vaste zitdagen te organiseren waarop Horebekenaars bij haar terechtkunnen, iets wat Joseph Browaeys niet deed. Naast haar job als burgemeester blijft Cynthia wel nog actief in het verzekeringskantoor Browaeys in Horebeke. “De job valt makkelijk te combineren dankzij de locatie. Als iemand mij nodig heeft, zullen ze mij kunnen bellen en dan kan ik snel ter plaatse gaan. Dat is het voordeel van een job waarbij je zo dicht bij het volk staat.”

Wie is Cynthia Browaeys?

Cynthia Browaeys is 34 jaar jong, woont samen met Kurt en is de fiere mama van Sjefke. Ze speelde voetbal op hoog niveau, onder andere bij Anderlecht. Momenteel werkt Cynthia Browaeys in het verzekeringskantoor van haar vader en broer in Horebeke, binnenkort combineert ze haar dagtaak met het burgemeesterschap. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.