Binnenkort opnieuw leven in de brouwerij? Pand In Den Trap Op is na 2,5 jaar leegstand verkocht

Na 2,5 jaar leegstand is café In Den Trap Op eindelijk verkocht.
Lieke D'hondt Na 2,5 jaar leegstand is café In Den Trap Op eindelijk verkocht.
Ongeveer 2,5 jaar heeft het geduurd om een nieuwe koper te vinden voor Café In Den Trap op in de Bovenstraat in Horebeke, maar nu is het eindelijk zover. De bordjes ‘te koop’ kunnen verdwijnen en de kopers kunnen het pand nieuw leven inblazen. Al is het nog even gissen wat de concrete plannen zijn.

Wie met de wagen de N8 tussen Oudenaarde en Brakel neemt of regelmatig gaat fietsen in de Vlaamse Ardennen, kent het legendarische café In Den Trap Op in Horebeke ongetwijfeld. Jarenlang was het pittoreske café één van de bekendste wielercafés van de Vlaamse Ardennen. Op wielerhoogdagen zaten toeristen van over de hele wereld er aan de toog en ook renners als Eddy Merckx, Stijn Devolder en Leif Hoste kwamen al eens langs. Tot spijt van velen trok de toenmalige uitbaatster Marie-Jeanne Schiettecatte in september 2016 de deur van het café definitief achter haar dicht. 

“Ik heb mijn job 43 jaar lang met hart en ziel uitgeoefend. Ik heb er ongelooflijk van genoten, maar ik had geen zin om te blijven aanmodderen. Ik wou afscheid nemen in schoonheid en dat is ook gelukt”, vertelde de cafébazin daar in het verleden over. 

Café In Den Trap Op.
Immo Nobels Café In Den Trap Op.

Sindsdien stond het pand te koop en na pogingen van verschillende immokantoren is Immo Nobels er nu in geslaagd het pand te verkopen. Dat de vraagprijs, gestart aan 360.000 euro, na verloop van tijd ruim 100.000 euro is gedaald, heeft daar wellicht ook iets mee te maken. Dat het café zo lang te koop heeft gestaan, is volgens het immokantoor ook normaal voor een horecapand.

Immo Nobels

Mogelijkheden zijn legio

Wat het café extra bijzonder maakt, is dat het al dateert van het derde kwart van de negentiende eeuw. Sinds 2009 is het opgenomen in de inventaris voor onroerend erfgoed, maar het is vandaag niet beschermd. Wie het pand heeft gekocht en wat de plannen ermee zijn, is momenteel nog niet geweten. De mogelijkheden voor de nieuwe eigenaars zijn wel legio, want het ruime pand met handelsruimte en woongedeelte hoeft niet per se opnieuw als café ingericht te worden. Ook andere zelfstandige activiteiten zijn mogelijk in het gebouw, of het kan volledig als woonst ingericht worden. Het is dus nog even afwachten om te weten of we binnenkort opnieuw welkom zijn In Den Trap Op om onze dorst te lessen na een fietstocht door de Vlaamse Ardennen.

Immo NobelsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.