"Maak van vroegere pastorij ontmoetings-centrum"

De Horebeekse N-VA wil dat het bestuur de vroegere pastorij van Sint-Maria-Horebeke een nieuwe bestemming geeft als multifunctioneel ontmoetingscentrum.

"Mits de nodige investeringen kan de dekenij perfect ingericht worden zodat ze gebruikt kan worden door de Horebeekse verenigingen", zegt Dieter Verscheure van N-VA-Horebeke. Horebeke heeft wel al jaren een ontmoetingscentrum in Arcadia in Sint-Kornelis-Horebeke. "De bezettingsgraad van de Arcadia is dan ook heel groot", weet Verscheure. "Een gebouw zoals de dekenij met grotere en kleinere lokalen, kan een perfecte aanvulling bieden met veel meer polyvalente mogelijkheden. Vooral onze lokale jeugdbeweging Jeho heeft nood aan een eigen lokaal. De jeugdbeweging bloeit als nooit tevoren en telt meer dan 80 leden. Maar de vroegere pastorij biedt nog veel meer mogelijkheden. Onze verenigingen kunnen er perfect vergaderen met een beperkt aantal mensen, maar ook met grotere groepen. De tuin is ook zeer groot voor activiteiten of manifestaties", aldus Verscheure nog.


Maar volgens burgemeester Jozef Browaeys (Open Vld) kan er nu zeker nog geen beslissing worden genomen. "Want de pastorij wordt nog altijd gebruikt als secretariaat voor de dekenij Zwalm-Horebeke", reageert de burgemeester. "Trouwens het is ook een beschermd gebouw waar je zo maar niet van vandaag op morgen een nieuwe bestemming kan aan geven", voegt Browaeys daar nog aan toe. (MDVR)