Zeven eiken in Lodewijk De Konincklaan ruimen plaats voor dertig lindebomen

De bermen van de De Konincklaan worden ook heraangelegd.
Peter Vanderveken. De bermen van de De Konincklaan worden ook heraangelegd.
Een aannemer gaat in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer enkele Amerikaanse eiken rooien in de Lodewijk De Konincklaan. Het gaat om voorbereidende werken voor de latere vernieuwingswerken van de bermen en de goten langs de gewestweg, die later dit jaar op de planning staan. 

Op een stuk van zo’n vierhonderd meter vanaf het kruispunt met de Sint-Lenaartseweg worden de bermen en goten vernieuwd in de richting van Rijkevorsel. De verouderde goten worden vervangen, het fietspad wordt op sommige plaatsen hersteld, de inritten op het openbaar domein worden vernieuwd en de verharde stroken naast de baan maken plaats voor een groene berm.

De zeven gerooide Amerikaanse eiken worden vervangen door dertig inheemse lindebomen. Die worden vermoedelijk in het voorjaar geplant. De vernieuwingswerken aan de bermen en de goten zijn momenteel voorzien in september en oktober. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen. Meer info over de uitvoering van de werken en de eventuele hinder voor het verkeer volgt later.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.