Wie wordt verkozen tot Kempioen?

LEERLINGEN ASO SPIJKER VERKIEZEN EIGEN SPORTLAUREAAT

Het schoolproject 'Kempioen' dat uitgroeide tot een regionaal evenement voor niet-professionele sportkampioenen, kent zondag een slotceremonie waar de vijf laureaten gekozen worden. Het waren de leerlingen Economie van ASO Spijker die de verkiezing op poten zetten en de naam bepaalden. "Dit is veel groter geworden dan we hadden verwacht", reageren de leerlingen.

Het gebeurt niet vaak dat schoolprojecten uitgroeien tot een evenement waar op zondag toch zo'n 100 mensen verwacht worden. Maar de leerlingen van het derde jaar Economie uit Hoogstraten slaagden daarin tijdens hun lessen reclame en marketing.

Onder leiding van hun leerkracht Arne Dondeyne begonnen ze aan een zoektocht naar opvallende sportfiguren uit de Kempen.

Geen Tom Boonen, Wout Van Aert of Elfje Willemsen, maar sporters met minder bekendheid die ook uitzonderlijke prestaties leveren. Die sporters konden voorgedragen worden door de vrienden en familie. Die vonden daarvoor een formulier op de website.

Aan die eerste stappen tot bekendmaking van het project werkten de leerlingen Economie actief mee.

11 geselecteerden

Na de lessen die al vorig schooljaar in maart en april 2016 begonnen, werkte leerkracht Arne Dondeyne het project verder uit met zijn bureau W3-Creative. Ze bezochten de 11 geselecteerde sportfiguren uit de hele Kempen, deden een interview met hen en vroegen hen hoe zij met sport bezig zijn. Jochen Fens is G-tennisser die al zilver behaalde op het World Tennis Championship in het Amerikaanse Delaware. Nina Schelles is G-zwemster die onder meer tweemaal goud behaalde op de laatste Special Olympics. Lenne Sannen is een beloftevolle gymnaste. Mirte Bruijns is dan weer een inspirerende volleybalcoach. Wim Verheyen stoomde zijn schoonbroer klaar voor de Transalp, een zevendaagse fietstocht door de Alpen, en reed zelf ook mee. Wieland Stinkens is voetballer en inspirerend coach. Serge De Smedt trainde ooit samen met Hans Van Alphen en is gedreven atleet. Thomas Janssens is tenniscoach en traint jonge talenten. Bart Van Schilt is dan weer ultraloper. Hij nam deel aan de marathon des sables. Ben Adriaensen is een groot talent in het boogschieten, een sport die maar weinig aandacht krijgt. En de 7-jarige Lotte Matthys is de jongste genomineerde, zij is een beloftevolle tennister. "We hebben 5 categorieën: G-sporters, minderjarigen, meerderjarigen, trainers en opvallende prestaties", vertelt Arne Dondeyne. "Een allegaartje van sporters met een uitzonderlijk doorzettingsvermogen, palmares, gedrevenheid, enthousiasme... De laureaten wonen in de hele Kempen."

Examens

De laureaten in elke categorie worden zondag voormiddag tijdens een slotceremonie bekend gemaakt in sportwinkel Sportcity in Merksplas. "Jammer dat we er zelf niet allemaal kunnen bij zijn, maar we hebben natuurlijk nog examens", knikken de leerlingen Economie die intussen in het vierde jaar zitten.

Leerlingen van het derde jaar Economie van Het Spijker organiseren Kempioen.
ton wiggenraad Leerlingen van het derde jaar Economie van Het Spijker organiseren Kempioen.