Viering 500 jaar Graafschap

De stad organiseert op 24 november een slotfeest voor 500 jaar Graafschap Hoogstraten met enkele lezingen en optredens. Ze doen dat samen met de Koninklijke VVV Hoogstraten en het Koninklijk Verbond van Sint-Jorisgilden.
Viering 500 jaar Graafschap
RV Viering 500 jaar Graafschap

Antoon de Lalaing en Elisabeth van Culemborg kregen op 25 november 1518 de titel van graaf en gravin van Hoogstraten. Zij brachten een ‘gouden eeuw’ tot stand, waarin Hoogstraten een centrum was van economische bedrijvigheid, kunst en religie.

De activiteiten starten om 10.30 uur met een historische lezing. In de namiddag zijn er rondleidingen in de Sint-Catharinakerk en in de namiddag volgen nog enkele lezingen en optredens van de Sint-Jorisgilde Loenhout, Trio Flor Verschueren en de Gelmelzwaaiers. Later op de dag wordt ook de film 500 jaar Graafschap vertoond. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.