Verdere ontwikkeling Wortel Kolonie voorlopig stopgezet

Wortel Kolonie.
Peter Vanderveken Wortel Kolonie.
Het dossier van de verdere ontwikkeling van Wortel Kolonie is stopgezet. Enkele maanden geleden werd nog een gloednieuwe parking geopend, maar de invulling van de schuren komt voorlopig niet rond. De stad gaat zelfs een gekregen subsidie teruggeven. Het nieuwe ‘Comité Wortel Kolonie’ zoekt een oplossing.

De verdere ontwikkeling van Wortel Kolonie ligt stil. In een deel van de oude boerderijgebouwen zijn al jaren De Klapekster (Natuurpunt) en de Bonte Beestenboel gevestigd en recent werd er ook een gloednieuwe parking geopend om meer recreanten te lokken. Maar uit een eerste evaluatie van de bestaande plannen blijkt dat nieuwe ontwikkelingen niet voor morgen zijn. Oppositieraadsleden Ward Baets (CD&V) en Fons Jacobs (Anders) legden het dossier op tafel tijdens de gemeenteraad.

“De stad heeft destijds een subsidie gekregen van 100.000 euro voor de oprichting van een landbouwinfopunt”, zegt schepen Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). “Voorwaarde was wel dat het eind 2020 gerealiseerd moest zijn. Het probleem is dat het vrij abstract is en dat we bovendien geen gebouw hebben. Daarom hebben we inderdaad beslist om het dossier voorlopig stop te zetten en de subsidie terug te geven. We gaan nu wel het ‘Comité Wortel Kolonie’ oprichten om een invulling te zoeken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.