Tinne Rombouts als enige Hoogstraatse naar Vlaams Parlement

De bekendste gezichten uit Hoogstraten die opkwamen voor de Vlaamse en federale verkiezingen waren Arnold Wittenberg en Arnold Van Aperen voor Open Vld, Tinne Rombouts voor CD&V, Faye Van Impe en Jef Vissers voor N-VA en Maarten Leemans voor Groen. Tinne Rombouts wist 24.512 stemmen te verzamelen.

Tinne Rombouts (CD&V) wist in 2014 net geen 30.000 voorkeursstemmen te verzamelen vanop de tweede plaats, maar bleef zondag vanop dezelfde stek steken op 25.500. Daarmee was ze wel de populairste politicus in Hoogstraten. Ze is opnieuw verkozen in het Vlaams Parlement.

Arnold Wittenberg scoorde in zijn eerste Vlaamse verkiezing 2.793 stemmen.  Faye Van Impe (N-VA) scoorde vanop een 19de plaats 7.702 voorkeurstemmen, maar geraakte niet verkozen. 

Voor de Kamer scoorde Arnold Van Aperen (Open Vld) vanop een tiende plaats nog altijd 4.254 voorkeurstemmen. Maarten Leemans scoorde 3.549voorkeurstemmen voor Groen vanop een dertiende plaats. Jef Vissers (N-VA) behaalde bij de opvolgers 4.576 voorkeursstemmen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.