Takeldienst vindt 9,4 kilo hasj na ongeval

Een verkeersongeval in Hoogstraten heeft tot de vondst geleid van bijna 10 kilo hasj. De drugs zaten verstopt in een verborgen ruimte, maar werden ontdekt door de garagist die de auto was komen takelen. Een 33-jarige man uit Frankrijk riskeert een celstraf van 3 jaar voor drugshandel.

De 33-jarige Ouadif A.A. uit Frankrijk riskeert een celstraf van 3 jaar en een geldboete van 6.000 euro voor het bezit en de verkoop van cannabis. De man liep samen met een kompaan tegen de lamp na een verkeersongeval met lichamelijk letsel in Hoogstraten. "Op 7 november 2015 raakte een Volkswagen Passat in Hoogstraten betrokken in een verkeersongeval", zegt openbaar aanklager Catherine Dederen. "Het voertuig werd getakeld. In een verborgen ruimte van de auto werd nadien 9,4 kilogram hasj aangetroffen."


Ouadif A.A. zat zelf niet aan het stuur van de Volkswagen Passat. Hij bevond zich in een Mercedes die vlak achter de Volkswagen reed. "Getuigen zagen hoe hij meteen allerlei spullen vanuit de Volkswagen in zijn Mercedes heeft geladen. Hij was dus niet toevallig in de buurt", aldus nog Delissen.


De speurders vermoedden dat A.A. op dat moment al enkele kilo's cannabis heeft weggemoffeld. De 9,4 kilogram hasj in de verborgen ruimte had hij nog niet kunnen pakken. "Op 9 november werd zijn Mercedes opgemerkt bij de takelfirma, en op 10 november sprak hij de uitbater zelfs aan over de gehavende Volkswagen. Hij had daarbij maar één doel: de drugs recupereren voordat ze gevonden zouden worden." De man riskeert 3 jaar gevangenisstraf. Zijn kompaan die in de Volkswagen reed, is eerder al veroordeeld tot een celstraf. (JVN)