Politie zoekt uit wie op kat heeft geschoten

De getroffen kat met het kogeltje in haar flank.
Toon Verheijen De getroffen kat met het kogeltje in haar flank.
De politiezone Noorderkempen start met een buurtonderzoek in de omgeving van de Postweg en de Gelmelstraat in Hoogstraten. Bij de politie is een melding binnengelopen van een beschoten kat. Het diertje is afgelopen weekend binnengebracht bij dierenartsenpraktijk De Vrijheid.

De eigenares trok zaterdag met de gewonde kat naar de dierenarts. "De eigenaars zagen iets raars in de flank van het dier", zegt dierenarts Katrien Eelen. "Het bleek om een kogeltje te gaan. We hebben de kogel kunnen verwijderen. Het is allemaal goed afgelopen, maar we vragen toch iedereen om alert te zijn." Of er kwaad opzet mee gemoeid is, is niet duidelijk.


De politie is op de hoogte gebracht. "We hebben de melding maandagmorgen binnengekregen", zegt Bert Steelandt van de zone Noorderkempen. "We starten een buurtonderzoek en proberen na te gaan wat er aan de hand is. Het kan gaan om iemand die het doelbewust heeft gemunt op katten, maar het kan net zo goed een verdwaald kogeltje zijn geweest. Het is ook niet duidelijk of het al meer is voorgevallen in die buurt. Dikwijls valt het ook niet meteen op of gaan mensen daarvoor niet naar de politie. Mochten er nog gevallen zijn, mogen die zeker gemeld worden."


Overigens is het voorbije weekend bij de zelfde dierenartsenpraktijk een kat binnengebracht met een bekkenbreuk. En volgens een klant is onlangs een kat doodgeschoten en zijn andere bewerkt met een scheermesje of sigarettenpeuken. (VTT)

Het kogeltje.
Toon Verheijen Het kogeltje.