Politie pakt twee inbrekers op dankzij alerte buurtbewoner

Ton Wiggenraad
Een patrouilleploeg van de politiezone Noorderkempen heeft dinsdagnacht twee verdachten kunnen oppakken van een poging inbraak in een voertuig en een fietsdiefstal.

Een bewoner van een woning in de Heidries hoorde om 4 uur ’s nachts het alarm van een auto afgaan. De man ging kijken en zag hoe twee verdachte individuen op een fiets sprongen en op de vlucht sloegen. De buurtbewoner belde meteen de politie.

De patrouilleploeg kamde de omgeving uit en kon de twee verdachten oppakken. Het gaat om twee 24-jarige mannen uit Doornik en Luik. De twee zijn voor de onderzoeksrechter geleid. Die bevestigde hun aanhouding. De lokale recherche van de politiezone Noorderkempen onderzoekt of ze in aanmerking komen voor andere feiten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.