Politie krijgt al tips over kinderlokker

De robotfoto van de vermeende kinderlokker.
Foto RV De robotfoto van de vermeende kinderlokker.
Het verspreiden van de robotfoto over de vermeende kinderlokker die op 16 augustus gepoogd heeft een vierjarige jongen mee te lokken in de omgeving van de Postweg, heeft de politie al meteen een aantal tips opgeleverd.

"Er zijn inderdaad al een aantal tips binnengekomen", bevestigt een bron bij de politie. "We gaan ze uiteraard één voor één na. Over de inhoud kunnen we uiteraard niets kwijt om het onderzoek niet te schaden. Het is ook nog te vroeg om te zeggen dat er bruikbare tips tussen zitten."


De feiten dateren van 16 augustus rond 17 uur in de namiddag. Een jongetje van vier zat in de voortuin van het gelijkvloerse appartement van zijn ouders op de hoek van de Postweg en de Gelmelstraat te spelen. Blijkbaar heeft een man geprobeerd om het jongetje mee te lokken met de belofte dat hij een puntzak snoep zou krijgen en dat hij thuis lieve hondjes had zitten.


De verdachte is een man van ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft een getinte huidskleur en is naar schatting ongeveer 1,80 meter groot. Hij had kort donker haar en een slank postuur. De man sprak het kind aan in het Nederlands met een duidelijk Vlaams accent. Hij was netjes gekleed in een jeansbroek, een transparant wit hemdje zonder mouwen en een rechtopstaand vouwkraagje. Wie info heeft over de man, wordt verzocht met de politie contact op te nemen op het nummer 0800/30.300. (VTT)