Parket verspreidt robotfoto van kinderlokker Gelmelstraat

De robotfoto van de vermeende kinderlokker.
Foto RV De robotfoto van de vermeende kinderlokker.
Het parket van Antwerpen afdeling Turnhout heeft een robotfoto verspreid van de man die op 16 augustus in de omgeving van de Postweg geprobeerd heeft een vierjarige jongen mee te lokken met snoepgoed en het excuus dat hij thuis hondjes had. Een buurtonderzoek na de feiten leverde niet meteen een doorbraak op.

De feiten dateren van 16 augustus rond 17 uur in de namiddag. Een jongetje van vier zat in de voortuin te spelen van het gelijkvloerse appartement van zijn ouders op de hoek van de Postweg en de Gelmelstraat. De moeder van de jongen zat op amper enkele meters afstand in de woonkamer aan het open raam, maar met de gordijnen dicht. Toen ze haar zoontje plots hoorde praten met een vreemde man werd ze ongerust. Ze kon nog net voorkomen dat haar zoontje zou meegaan met de onbekende. Blijkbaar had de man geprobeerd om het jongetje mee te lokken met de belofte dat hij een puntzak snoep zou krijgen en dat hij thuis lieve hondjes had zitten.

Buurtonderzoek

De moeder deed na de feiten meteen aangifte. De politie nam de feiten meteen ernstig en startte onder meer met een buurtonderzoek. Dat leverde niet meteen nuttige tips op. Daarom is nu beslist om een robotfoto te verspreiden. "In dergelijk dossier is het van groot belang dat we alle mogelijke middelen aanwenden om een eventuele verdachte te identificeren", vertelt Inge Delissen van het parket in Turnhout. "Voorlopig hebben we nog geen arrestatie kunnen doen. We hopen dat we nu bruikbare tips binnen gaan krijgen."

Hemdje zonder mouwen

De verdachte is een man van ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft een getinte huidskleur en is naar schatting ongeveer 1,80 meter groot. Hij had kort donker haar en een slank postuur. De man sprak het kind aan in het Nederlands met een duidelijk Vlaams accent.


De verdachte was netjes gekleed in een jeansbroek en een transparant wit hemdje zonder mouwen en met een rechtopstaand vouwkraagje.


Wie meer informatie denkt te kunnen geven over de man, wordt verzocht met de politiezone Noorderkempen contact op te nemen op het telefoonnummer 0800/30.300. (VTT)