Nu ook optredens in Highstreet

EX-DANCING DRAAIT GOED SINDS START ALS EVENEMENTENLOCATIE

Nick Jorissen, de uitbater van Highstreet.
Foto Ton Wiggenraad Nick Jorissen, de uitbater van Highstreet.
Ex-discotheek Highstreet, die ruim een jaar geleden is omgedoopt tot evenementenhal en feestzaal, zet nu ook de deuren open voor optredens. Het eerste komt van Buurland, de boyband die opgericht is na het VTM-programma The Band. In de zomer vindt in Highstreet bovendien een foodtruckfestival plaats.

Het is al een jaar geleden dat Highstreet-oprichter en eigenaar Fred van Ostaeijen in Nick Jorissen eindelijk een campagnon vond om de voormalige discotheek weer nieuw leven in te blazen. De discotheek beneden veranderde in een evenementenhal en de HI25 boven is omgetoverd in een feestzaal. "We zijn er zelf van geschrokken, maar het draait momenteel echt geweldig", vertelt Nick Jorissen. "Tot begin 2018 hebben we nu al minstens één evenement per weekend in Highstreet. En het is echt wel heel verscheiden. Huwelijksfeesten, recepties, het galabal van het Klein Seminarie of volgende week de première van Has#tag van Kladanowsky, Dirk Bracke, Adil El Arbi en Bilall Fallah. We hebben echt het gevoel dat de zaak volop begint te draaien. Het is een goede zet geweest."


Nick Jorissen wil nog wat extra leven in de brouwerij brengen. Eerder was er al eens een optreden van K3, met als organisator Gevi Events. De bedoeling is regelmatig akoestische optredens te brengen. Als startschor wist Nick Jorissen Buurland te strikken. De boysband van Jannes, Jelle, Lennart en Laurens is ontstaan na het programma The Band op vtm. Het is het eerste echte commerciële optreden op 3 juni in Highstreet. "Er zijn ook al gesprekken geweest met andere artiesten. Zo zal er ook nog een optreden volgen van Desperated Company (met onder meer Fred van Ostaeijen zelf, red). Met de optredens mikken we vooral op de zondagen. Ik ben ook blij dat Fred als eigenaar volop achter de plannen staat. Hij heeft de voorbije maanden zwaar geïnvesteerd in onder meer veiligheid."

Foodtruckfestival

Ondertussen draait ook het frituurtje dat beneden in Highstreet actief is vooral goed bij feesten. Deze zomer wil Nick, samen met Boxel & Butlers en restaurant Haut Ru, uitpakken met een allereerste foodtruckfestival: het Strawberry Food Truck Festival. Op parking 1 zullen er dan een tiental foodtrucks geplaatst worden. Daarnaast komen er ook nog een cocktailbar, een optreden van Desperated Company, kinderanimatie, een luchtkasteel en uiteraard een afterparty. Meer details worden later bekendgemaakt. "Als het aanslaat, is het zeker de bedoeling om er een jaarlijks weerkerend evenement van te maken."