Naar dak van Afrika voor Warmste Week

DIETER TROTSEERT KILIMANJARO ZONDER KLIMERVARING

Dieter Van Daele hoopt met zijn stunt ook wat promotie te maken voor de vzw Dog Happiness BE.
Foto Laenen Dieter Van Daele hoopt met zijn stunt ook wat promotie te maken voor de vzw Dog Happiness BE.
Dieter Van Daele, voormalig manager van dj-duo 2Empress, gaat midden november voor een klapper in het kadervan de Warmste Week. Hij zal in zijn eentje de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen voor de vzw Dog Happiness BE.Dieter heeft geen klimervaring, maar barst van het enthousiasme.

De vzw Dog Happiness BE ondersteunt


projecten in binnen- en buitenland die


zich inzetten voor het welzijn van hon-


den. Dieter, zelf een dierenvriend, leerdede vzw onlangs kennen. "Ik raakte ont-roerd door hun verhaal", zegt Dieter VanDaele, gekend van Zomerfest, managervan Justine S en vroeger 2Empress. "Ze zoeken nu alle mogelijke steun voor het project van Sasha Pesic in Servië. Ongeveer tien jaar geleden vond hij op een vuilnisbelt een doos vol achtergelaten puppy's. Hij besloot ze op te vangen. Al gauw werd hij overstelpt door mensen die mishandelde en verwaarloosde honden hadden gevonden. Nu tien jaar laterverzorgt hij ongeveer een 800-tal honden, maar dit kan hij natuurlijk niet alleen. Dog Happiness helpt de dieren te onderhouden en een tweede thuis te geven."


Dieter kiest voor een wel erg bijzondere actie. "Vooral om de nodige aandacht te trekken", vertelt Dieter. "Natuurlijk wilik zoveel mogelijk geld inzamelen, maar ook de vzw mag wat bekender worden.


Daarom de stunt van de Kilimanjaro. Ik


wil bewust de lat extreem hoog leggen.


Natuurlijk ook een beetje om mezelf uit


te dagen. Ik heb besloten om het alleen


te doen, met enkel een gids en twee sherpa's. Mijn vertrek staat gepland op zondag 18 november, de klim zelf duurt van19 tot en met 25 november."


Een uitdaging is het wel, want klimervaring heeft Dieter niét. "En de laatste keerdat ik de nacht doorbracht in een tent was op mijn 16de samen met mijn broer(lacht). Ik ben nu elke dag aan het trainen. Wandelen, lopen, met gewichten. Binnenkort krijg ik via Decathlon Antwerpen de kledij en het schoeisel en danga ik in de Ardennen wat conditie proberen op te doen."

Sponsors

Heel wat bedrijven hebben al gerea-


geerd. Decathlon sponsort de kledij en


Maes draagt ook een steentje bij. "Van


hen neem ik bijvoorbeeld een blikje mee dat ik ga fotograferen op de top van de berg. Andere bedrijven sponsoren gewoon 200 euro. Er komen ook nog watacties aan zoals een donatie per leeggedronken vat op de Oktoberfesten inHoogstraten en de opbrengst van een speciale cocktail in Gio's Bar in Geel. In samenwerking met het bedrijf Kookeiland zal er een foodtrail voor 30 personen met een BV verloot worden waarbij de opbrengst naar het project gaat. Op hetwinterdorp 'Chalet Paulette' (restaurantOud Antwerpen in Brasschaat, red.) volgteen Jägermeister-actie."