Man staat terecht voor smokkelen van drugs in gevangenis

Kristof Baelus
Lotfi A. moest zich verantwoorden voor het smokkelen van drugs in de gevangenis van Wortel. Volgens zijn raadsheer had A. hier niets mee te maken. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 15 maanden en een geldboete.

Lotfi A. zou de post van zijn celgenoot hebben aangenomen waarna er uit een wenskaart een klein pakje viel. Later bleek het om een kleine hoeveelheid Hasj te gaan. A. sleepte dit pakje met zijn voet verder, wat de aandacht van gevangenispersoneel opwekte.

Zijn celgenoot, D.N., verklaarde dat het drugs waren van A. en dat hij ze enkel voor hem diende te bewaren. Volgens zijn celgenoot zou A. de drugs zelf in de wenskaart gestoken hebben.

“Het zou dom zijn indien mijn cliënt zelf drugs in een wenskaart zou steken en die aan zijn celgenoot in bewaring geeft”, zegt de raadsman van A. “Hij heeft enkel de post voor zijn celgenoot aangenomen, verder heeft hij hier niets mee te maken.”

Volgens de raadsman van A. is er onvoldoende bewijs dat hij met opzet drugs de gevangenis binnenbracht. Hij vraagt dan ook de vrijspraak. Vonnis 4 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.