Man probeert 4-jarige te lokken

MAMA KAN ONTVOERING JONGETJE NIPT VOORKOMEN

De plaats waar de onbekende man het jongetje probeerde mee te lokken. Het kind was aan het spelen op het grind voor de woning.
Toon Verheijen De plaats waar de onbekende man het jongetje probeerde mee te lokken. Het kind was aan het spelen op het grind voor de woning.
Parket en politie zijn een onderzoek gestart naar een poging tot ontvoering van een vierjarige jongen. Een man heeft het jongetje dinsdagavond met smoesjes proberen mee te lokken toen het pal voor zijn woning op de hoek van de Gelmelstraat met de Postweg aan het spelen was. Zijn mama reageerde alert en kon voorkomen dat haar zoontje is ontvoerd.

Verscheidene buurtbewoners uit de Gelmelstraat, Postweg en omliggende straten kregen een brief van de politiezone Noorderkempen met de vraag extra alert te zijn en verdachte gedragingen meteen te melden. De verdachte is een slanke man van ongeveer 1,80 meter groot, verzorgd en met een getinte huidskleur. Hij spreekt Vlaams, droeg een blauwe jeans en een wit hemd zonder mouwen. Hij wordt in de brief van de politie omschreven als 'een eerder verwijfd type'. De man heeft geprobeerd een kleine jongen van vier mee te nemen.


De mama van het vierjarige jongetje is blij dat het goed is afgelopen, maar gerust is ze niet meer. "Mijn zoontje was voor ons appartement aan het spelen in het voortuintje (met grind, red). Ik zat zelf in de woonkamer, met de grote deurraam op een kier. Het raam grenst aan het voortuintje. Echt vlakbij dus. Mijn zoontje weet perfect waar hij mag spelen en weet dat hij niet op straat mag. Daar houdt hij zich ook aan. Plots hoorde ik hem praten. Eerst dacht ik dat hij tegen zichzelf praatte omdat hij zijn dinosaurusje bij zich had. Maar plots hoorde ik hem stappen op het grind en ik hoorde een mannenstem. Dat gebeurt nog wel eens omdat mijn zoontje nogal sociaal is, maar toch vertrouwde ik het niet helemaal. Zeker niet toen ik hoorde: "ik heb hondjes, kom maar gauw". Toen ik het raam opende, schrok de man. Hij stond voorovergebogen, maar zette zich snel recht, zweeg en wandelde eerder rustig verder."


De verdachte is weggestapt in de richting van de 's Boschstraat. Het is niet duidelijk of hij daar in een wagen is gestapt.

In de brief van de politie aan de buurtbewoners wordt de verdachte man omschreven als een eerder verwijfd type.
Toon Verheijen In de brief van de politie aan de buurtbewoners wordt de verdachte man omschreven als een eerder verwijfd type.

Puntzak snoep

Het kleine jongetje had de neiging om de man te volgen, maar zijn mama pakte hem op en nam hem mee naar binnen. "Hij weende wat en had het de hele tijd over het feit dat hij nu geen puntzak snoepjes zou krijgen", vervolgt de mama. "Ik ken mijn zoon. Als je hem iets belooft, dan kan hij dat lang onthouden en blijven vragen. Die man moet het dus over snoepjes gehad hebben."


Ondertussen gaat het weer goed met de jongen. De ouders zijn er niet meer gerust in. "Stel dat ik even naar het toilet was geweest en niet vlakbij het raam had gezeten? Ik neem geen risico meer. Ik laat hem geen seconde meer alleen buiten. Die man moet echt geprobeerd hebben zijn vertrouwen te winnen. Gelukkig is er niets gebeurd, maar uiteindelijk wordt je wel met de neus op de feiten gedrukt. En ik wil niet denken denken aan wat de bedoelingen waren van de man."


De politie Noorderkempen en het parket nemen de zaak in elk geval serieus. "Er is inderdaad een onderzoek naar poging tot ontvoering gestart", zegt zonechef Barbara Cloet. "We doen nu volop navraag in de buurt en naar eventuele getuigen."

Getuigen gezocht

Wie dinsdagavond 16 augustus omstreeks 17 uur iets gezien heeft in de omgeving van het kruispunt Gelmelstraat-Postweg wordt gevraagd contact opnemen met de politiezone Noorderkempen op het telefoonnummer 03/340.88.09.