Laatste infoavond over adviesroute vrachtverkeer

Meer/Meerle


Het stadsbestuur organiseert op 7 december een allerlaatste infovergadering over de nieuwe adviesroute voor vrachtwagenbestuurders. Die route komt er om doorgaand vrachtverkeer te weren uit de dorpskernen van Meer, Meerle, Minderhout, Wortel en Hoogstraten zelf.


Enkel vrachtwagens die in Hoogstraten of de deeldorpen moeten leveren, zullen nog toegelaten zijn. Er zal een duidelijke signalisatie worden geplaatst die het vrachtverkeer de goede kant opstuurt. De installatie van vrachtwagensluizen met camera's met nummerplaatherkenning in de dorpskernen van Hoogstraten, Meer en Meerle maakt het mogelijk om overtreders te registreren en te beboeten. Voor de Hoogstraatse transporteurs en ondernemers, die niet op de transportzone (Meer) gevestigd zijn, heeft de tonnagebeperking geen gevolgen. Zij zullen zich kunnen registreren op een 'whitelist', waardoor hun voertuigen en de voertuigen van hun leveranciers niet zullen worden beboet. Transporteurs die op de transportzone van Meer zitten en niet op Hoogstraats grondgebied moeten leveren, moeten de adviesroute volgen.


De laatste infoavond vindt plaats op 7 december om 20 uur in zaal De Welgezinde in het administratief centrum. Inschrijven kan via pz.noorderkempen.verkeersconsulent@police.belgium.eu. (VTT)