Koelkast op strand De Mosten gevonden

De koelkast werd afgebakend met hekken en politielint.
Foto Wiggenraad De koelkast werd afgebakend met hekken en politielint.
Op het strand van recreatiedomein De Mosten is vrijdagochtend een opmerkelijke vondst gedaan. De uitbaters troffen er een vergrendelde koelkast in een put aan. Ze leek wel uit de lucht gevallen, al vermoeden wij dat het om een ludieke teaser gaat.

"Iets na middernacht was er een doffe klap. Ik dacht aan een omgewaaide parasol op het terras. Het is heel vreemd en we hebben er allemaal nog het raden naar", getuigt Frederik Janssens, mede-uitbater van brasserie De Mosten en bewoner van het appartement boven de zaak. De uitbater liet samen met de stad een sporenonderzoek uitvoeren door de politie. Er werden geen bandensporen of voetsporen gevonden. De agent die ter plaatse kwam, bakende de koelkast en de krater eromheen af met politielint.

Geen sluikstort

Aanvankelijk leek het op een sluikstort, maar dan moeten de daders al veel moeite willen doen om het gevaarte over de omheining tot op het strand te slepen. Wie of waarom de koelkast dan wel op het strand werd achtergelaten, blijft voorlopig een raadsel. Zeker is wel dat het alvast het opmerkelijkste beeld van de week oplevert. (DVGT)