Kinderopvang Stekelbees en basisschool nemen samen nieuw gebouw in gebruik

Burgemeester Tinne Rombouts en schepen Jef Vissers bij enkele kindjes bij de opening.
Foto Ton Wiggenraad Burgemeester Tinne Rombouts en schepen Jef Vissers bij enkele kindjes bij de opening.
De kinderopvang Stekelbees en de Gemeentelijke Basisschool in Wortel hebben gisteren een nieuw gebouw in gebruik genomen.

De gemeente investeerde 500.000 euro in het project waarbij ook de speelplaats en de zandbak werden vernieuwd. Op de plaats van de nieuwbouw stond vroeger gewoon een luifel en een klein bergruimte.


"Door het nieuw gebouw kunnen er 42 in plaats van 20 kinderen opgevangen worden", zegt schepen van onderwijs Jef Vissers (N-VA) en burgemeester Tinne Rombouts.


"Naast de kinderopvang van Stekelbees is er ook nog een grote polyvalente zaal. Die zaal zal ook de schoolkinderen gebruikt kunnen worden als overdekte speelplaats. Eventueel kan de ruimte 's avonds gebruikt worden door bijvoorbeeld het oudercomité voor een vergadering. We zijn enorm tevreden met het resultaat. Het gebouw heeft veel lichtinval en is enorm energievriendelijk en onderhoudsgemakkelijk. Tegen het plafond van de polyvalente ruimte hebben we ook een speciaal product laten aanbrengen dat geluidsdempend is."


Stekelbees en de school bekijken nu ook nog of ze gezamenlijk speelmateriaal kunnen aankopen voor in de polyvalente ruimte. (VTT)