Kapelletje OLV van den Akker krijgt parking (maar geen sanitair blok)

Het pittoreske kapelletje wordt veel gebruikt voor erediensten.
Toon Verheijen Het pittoreske kapelletje wordt veel gebruikt voor erediensten.
De kapel OLV van de Akker in Minderhout krijgt binnenkort een parking, maar het beloofd sanitaire blokje komt er niet. De uitwerking van die plannen is stopgezet omdat de kerkfabriek liever geen sanitaire ruimte ziet aan de kapel.

Het kleine kapelletje in Minderhout wordt geregeld gebruikt voor erediensten zoals een doopviering en zelfs huwelijken. Tijdens de vorige legislatuur werd afgesproken om naast de parking links van de kapel ook een beperkte sanitaire ruimte voorzien. 

“Die plannen gaan echter niet door”, zegt schepen Michel Jansen (N-VA). “De kerkfabriek ziet liever geen sanitair blok naast de kapel. De parking komt er zeker wel. Het gaat om tien tot vijftien parkeerplaatsen. Voor het toilet zoeken we een oplossing, maar er is nu eenmaal niet veel plaats.”

Oppositieraadslid en ex-burgemeester Tinne Rombouts (CD&V) betreurt de beslissing om geen sanitair blok te bouwen. “Er was destijds mondeling overeengekomen dat wel te voorzien”, zegt Rombouts. “Jammer dat het dan nu plots geschrapt is. Je zou eens moeten weten hoeveel keer buurtbewoners de vraag krijgen of mensen die een dienst bijwonen in de kapel even bij hen naar het toilet mogen. Er mag dan wel een toilet zijn in de sacristie, maar dat is niet ideaal als je tijdens een dienst naar het toilet moet.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.