Johan Vermeeren stopt na dertien jaar als raadslid

Johan Vermeeren.
www.hoogstraten.be Johan Vermeeren.
Johan Vermeeren, dertien jaar lang raadslid voor CD&V en tijdens de vorige legislatuur nog voorzitter van de gemeenteraad, houdt het voor bekeken. Hij wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Ilse Verachtert die tijdens de gemeenteraad van december de eed zal afleggen als opvolgster. 

“De toenemende professionele opdrachten hebben me ertoe geleid om een keuze te maken en voluit in te zetten op de engagementen waarbij ik een toegevoegde waarde kan leveren en dat is mijn functie als directeur in de gehandicaptenzorg en voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen. Op 1 januari fusioneren Monnikenheide (Zoersel) en Spectrum (Wuustwezel-Gooreinde) tot een nieuwe organisatie waarvan ik algemeen directeur zal worden. Met ruim 250 medewerkers zullen we elke dag werken aan de kwaliteit van leven van meer dan 300 volwassenen met een verstandelijke beperking uit de Voor- en Noorderkempen en dit zal mijn volle aandacht vereisen. Aangezien ik niet van half werk hou en merkte dat het voorbereiden en grondig bestuderen van de dossiers op de raden en in de commissies niet meer ten volle lukte, was voor mij de beslissing duidelijk en geef ik met veel overtuiging de fakkel door aan mijn opvolgster Ilse Verachtert.”

Terugblik

Johan blikt met tevredenheid terug.  “De voorbije dertien jaar heb ik bijzonder veel kunnen leren en meedenken over de (complexiteit van de) werking van de stad waarbij de ontwikkelingen binnen de sociale huisvesting me vooral boeiden. Ik ben ervan overtuigd dat we ons met alle raadsleden steeds hebben ingezet en blijven inzetten voor een warm Hoogstraten zodat het hier goed is om te wonen, te werken en op te groeien. Spijtig genoeg laten de politieke grenzen niet altijd toe tot een echt gezamenlijk project te komen.”

Dankwoord

“Ik wil graag de collega’s van de gemeenteraad danken voor de boeiende samenwerking en ik hoop dat iedereen met veel inzet, wijsheid en overtuiging het goede blijft doen voor heel de Hoogstraatse gemeenschap. Binnen CD&V blijf ik beschikbaar om mee na te denken over de thema’s die me nauw aan het hart liggen, zoals het brede welzijnsbeleid, sociale huisvesting en de aandacht voor kwetsbare doelgroepen.”

Naast alle partijen in de gemeenteraad, had vooral CD&V ook voor dankwoorden over voor hun partijgenoot Johan Vermeeren. “Vanuit CD&V zijn wij Johan heel dankbaar voor zijn politiek engagement van de afgelopen dertien jaar. Zowel in onze partij, in de gemeenteraad, maar ook daarbuiten heeft hij heel wat teerlingen doen rollen om de juiste politieke beslissingen te kunnen nemen. Johan is iemand waarop je kan bouwen, heeft dossierkennis en zoekt steeds naar gezamenlijke oplossingen. Dit deed hij ook in het bijzonder in zijn rol als gemeenteraadsvoorzitter waardoor er steeds ruimte was voor een respectvol debat. We betreuren uiteraard dat Johan niet meer rond de gemeenteraadstafel zit, maar hebben eveneens begrip voor zijn keuze en zijn blij dat we binnen de partij nog op zijn expertise kunnen rekenen. Een dikke mercie.”

In opvolging van Johan Vermeeren zal Ilse Verachtert terugkeren naar de gemeenteraad, nadat zij in de vorige legislatuur de CD&V-fractie leidde. Als mama van drie kinderen, gebeten door cultuur en onderwijs en wonende in Meer zal Ilse haar eed afleggen in december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.