Hoogstraten krijgt zijn eigen Burger King

Inwoners van Hoogstraten die fan zijn van de hamburger Whopper, hoeven daarvoor binnenkort niet meer ver te rijden. Fastfoodrestaurant Burger King is van plan een nieuwe vestiging aan het Texacostation langs de E19 te openen. Ondertussen heeft de Nederlandse winkelketen Action een nieuwe winkel geopend in het pand waar tot voor enkele maanden nog schoenenwinkel Brantano zat.

De populariteit van winkelketen Action neemt de laatste tijd nogal toe en daarom besloot de keten ook in de Noorderkempen nog een extra vestiging te openen. Ze namen hun intrek in het leegstaande winkelpand achter HUBO en Colruyt waar tot voor enkele maanden nog de schoenwinkel Brantano zat. De winkel is zo'n duizend vierkante meter groot. "We zagen de winkel als een perfecte aanvulling voor onze klanten in de regio", zegt woordvoerster Laurien Hoving. "Nu moeten onze klanten uit die regio niet meer naar Rijkevorsel rijden. Die in Rijkevorsel was overigens de eerste winkel die we in België openden in 2005. De winkel in Hoogstraten is ook ideaal gelegen. We hebben er ook een grote en vooral gratis parking."

Vacature restaurantmanager

Ook op het vlak van tewerkstelling is de opening van Action een goede zaak. "We hebben er 22 mensen tewerkgesteld", vertelt Laurien Hoving nog. "Daarbij zitten ook wel enkele jobstudenten." Maar er is niet alleen de bekende winkelketen die in Hoogstraten neerstrijkt. Binnen afzienbare tijd zal ook Burger King een vestiging openen. Die komt aan het benzinestation Texaco langs de E19 in Minderhout. Bij Burger King wil niemand voorlopig het nieuws bevestigen, maar via Randstad wordt er wel gezocht naar personeelsleden, onder wie een restaurantmanager, voor Burger King Texaco Minderhout. Ook in Kruibeke en Heverlee zouden er fastfoodrestaurants van Burger King komen. (VTT)