Gemeente wil rijrichting Postweg omdraaien

De gemeente wil de rijrichting in de Postweg, het verbindingsstraatje tussen de Gelmelstraat en de 's Boschstraat, omdraaien. Nu mag het verkeer enkel vanuit de Gelmelstraat de straat inrijden richting 's Boschstraat. De omgekeerde en meest logische rijrichting. Bovendien wordt de huidige verboden rijrichting bijna dagelijks door flink wat voertuigen genegeerd. "Wie nu vanuit het centrum komt en de Postweg wil inrijden, heeft weinig tot geen overzicht", zegt schepen van Mobiliteit Marc Haseldonckx (CD&V).


Oppositiepartij Hoogstraten Leeft had het in 2013 ook al eens voorgesteld. "Maar toen was de reactie van het stadsbestuur: AWV laat het niet toe omdat er dan extra verkeer op de Gelmelstraat zou uitkomen en dat willen ze niet. Is AWV dan plots van mening veranderd?" dat blijkt echter nog niet het geval te zijn. "We hebben de vraag gesteld aan AWV, maar ze wilden het niet zomaar omdraaien. We moesten dan eerst maar een reglement opstellen en dan zouden ze dat dossier bekijken", zegt schepen Marc Haseldonckx.


"Ik hoop dus dat ze er uiteindelijk mee instemmen, want eerlijk: niet veel mensen respecteren momenteel de rijrichting." (VTT)