Frituur Roma sluit na meer dan 60 jaar en opent twee huizen verder onder andere naam ‘Friterie De Jachthoorn’: “Vier keer zo groot, meer huisgemaakt vlees en zo weinig mogelijk plastic”

Maarten Aerts kruist de degens - euh frietbakken - voor de opening van 7 maart.
Toon Verheijen Maarten Aerts kruist de degens - euh frietbakken - voor de opening van 7 maart.
Na een periode van zo’n zestig jaar is frituur De Roma definitief gesloten, maar uitbater Maarten Aerts start begin maart zijn nieuw verhaal twee panden verderop in wat voortaan Friterie Jachthoorn zal zijn. “We hebben er maanden naar uit gekeken, maar eindelijk kunnen we onze nieuwe zaak op 7 maart openen.”

Frituur De Roma op de hoek van de Vrijheid en de Gravin Elisabethlaan is de voorbije decennia een begrip geweest in Hoogstraten. Maarten Aerts nam de zaak acht jaar geleden over, maar nu is het tijd voor een nieuw verhaal. De zaak verhuist naar het pand naast brasserie De Jachthoorn en wordt geïntegreerd in het gebouw waar ook al het gelijknamige hotel is gevestigd. Afgelopen weekend kwam er een einde aan het verhaal in de Roma. “Best wel een speciaal gevoel”, vertelt Maarten Aerts. “Ik heb er mijn partner Maxime ook leren kennen. Maar het gebouw en de infrastructuur was op. We waren al lange tijd bezig met de verhuis, maar nu komt het er eindelijk van. We zijn klaar om er weer volop tegenaan te gaan. Het zal een hele verademing zijn. In De Roma hadden we een werkruimte van hooguit twee vierkante meter. Hier zal dat een veelvoud zijn.”

Meeneem

Na de verhuis zal Friterie De Jachthoorn het ook compleet over een andere boeg gooien. Het blijft een frituur, maar het aanbod wordt fors uitgebreid. “We willen gaan werken met verse meeneemgerechten in samenwerking met Atelier 56 die in de keuken vers worden bereid”, zegt Maarten Aerts. Het gaat dan om traiteurgerechten, salades, soepen en wraps. Klanten zullen er ook terecht kunnen voor verse pastasaus, pasta’s en een goed wijntje erbij. “De traditionele snacks van de frituur behouden we ook, maar we breiden die uit met vers gemaakte snacks die we samen met Verstappen maken. Terug naar de roots, want van opleiding blijf ik nog altijd een beenhouwer. We gaan onder meer voor huisgemaakte kipcorns, kalkoenspies, breydelspek: allemaal gemaakt van vers vlees en geen samengeperst vlees. We gaan ook werken met gerechten van de dag die onder een warmtelamp vers en warm gehouden worden tussen bepaalde uren. Alles met zoveel mogelijk lokale producten. Uiteraard zijn er ook onze nieuwe en verse runds- en kippenburgers naast de traditionele cheese- en bickyburger.”

Friterie De Jachthoorn trekt ook de duurzame kaart. Zo zullen de salades meegegeven worden in glazen bokalen met onderaan de dressing en daar bovenop de salade. Even de pot omdraaien en je hebt een salade gemengd met de saus. “We willen immers alle plastic bannen uit de zaak”, zegt Maarten Aerts. “De frieten zullen ook voortaan in kartonnen bakjes geserveerd worden en niet meer in plastic bakjes. We willen onze klanten ook meer en meer overtuigen om met bankkaart of payconiq te betalen. Grotendeels ook uit hygiënische overwegingen.”

Friterie De Jachthoorn zal alle dagen – behalve woensdag – open zijn van 11 tot 21.30 uur. De opening is op 7 maart.

De oude Frituur Roma (de spandoeken zijn van het gelijknamige café De Roma dat nog wel open is)
Ton Wiggenraad De oude Frituur Roma (de spandoeken zijn van het gelijknamige café De Roma dat nog wel open is)
Friterie De Jachthoorn zal deel uitmaken van de bistrobar en het hotel ernaast/erboven.
Toon Verheijen Friterie De Jachthoorn zal deel uitmaken van de bistrobar en het hotel ernaast/erboven.
De frituur is vier keer zo groot geworden.
Toon Verheijen De frituur is vier keer zo groot geworden.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marleen De Vrij

    Hoogstraten is er klaar voor ...succes...xxx

  • an van den put

    top, daar zouden velen een voorbeeld aan mogen nemen

  • Gilbert Den Dunnen

    Top! Ben benieuwd!