Ex-eredame Miss Flandrienne opent winkel voor exclusieve wielerkledij

Svajuné Kyburyté (31) opent op 5 april haar nieuwe winkel in Meerdorp.
Ton Wiggenraad Svajuné Kyburyté (31) opent op 5 april haar nieuwe winkel in Meerdorp.
Svajuné Kyburyté (31) opent op 5 april haar nieuwe winkel in Meerdorp. Het wordt een winkel op afspraak waar wielerfanaten terechtkunnen voor alles van het exclusieve Zwitserse merk Assos. De Meerse ex-eredame van Miss Flandrienne kwam vijf jaar geleden vanuit Litouwen naar België. Tot die tijd had ze nog nooit een racefiets van dichtbij gezien. “Ik kreeg de microbe te pakken dankzij mijn man”, zegt ze.

Svajuné Kyburyté leerde vijf jaar geleden haar partner kennen en besloot om haar thuisland Litouwen te verlaten en naar de Noorderkempen te trekken. Van fietsen had ze eigenlijk nooit gehoord. 

“Behalve dan van en naar school”, lacht Svajuné. “Maar mijn man fietste geregeld en vroeg me het ook eens te proberen. Zo kreeg ik de microbe te pakken. Ondertussen heb ik zelfs al twee keer Milaan-San Remo voor amateurs gereden, met zelfs een mooie tweede plaats. Prof worden? (lacht). Neen, dan had ik er vroeger aan moeten beginnen, maar ik vind het ontzettend ontspannend om te doen.”

Last van achterste

Vanaf ze begon te koersen, was het een ware queeste om de juiste fietskledij te vinden. 

“Ik had altijd zeer snel last aan mijn achterste”, lacht Svajuné. “Het was niet makkelijk een damesbroek in mijn maat (XS) te vinden en daarbij schoot het advies en uitleg in de winkel(s) ook vaak te kort. Via vrienden leerde ik dan het merk Assos kennen. Dat zat echt als gegoten. Omdat het moeilijk te vinden was, besloot ik dan maar zelf om een webshop te starten. Ondertussen hebben we al 2.500 unieke klanten. We zijn zelf geschrokken van het succes.”

Greg Van Avermaet

Omdat klanten vroegen of ze toch niet konden passen, en omdat ze meer advies nodig hadden, besloten Svajuné en haar man dan maar de sprong te wagen en een eigen winkel te starten. Eerst in een fietsenwinkel in Meerle waar ze een plaatsje kregen, maar vanaf 5 april in haar eigen pand in een nieuwbouwcomplex aan Meerdorp. 

Joop Zoetemelk

In de winkel zullen niet minder dan 250 artikelen liggen alleen van het merk Assos. Het merk dat bijvoorbeeld ook Greg Van Avermaet draagt. 

“Het leuke is dat we exclusief voor Nederland en België zijn”, vertelt Svajuné. “Broeken, helmen schoenen, truitjes en allerlei accessoires, dat vind je bij ons in alle maten. We zitten ook ideaal, want de oprit naar de snelweg is vlakbij. We kiezen er wel bewust voor om op afspraak te werken. Dan alleen kun je de klanten in alle rust verder helpen en advies geven. We hebben normaal alles op voorraad en in het slechtste geval zullen de klanten hooguit drie tot vier dagen moeten wachten.” 

De winkel opent op 5 april en dan zal onder meer de Nederlandse wielerlegende Joop Zoetemelk een kijkje komen nemen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.