Door school van Spijker lopen voor het goede doel

De schoolgebouwen van het Spijker waren even een loopparcours.
RV De schoolgebouwen van het Spijker waren even een loopparcours.
De schoolgebouwen van het Spijker in Hoogstraten waren zaterdag even een loopparcours tijdens de SpijkerRun. De loop- of wandeltocht doorheen alle gebouwen van het Spijker bracht geld in het laatje voor Welzijnsschakel ‘t Ver-Zet-Je in Hoogstraten. Heel wat sportievelingen, zowel jong als oud, deden hun duit in het zakje door enkele kilometers te lopen of te stappen.

Kinderdagverblijf Spijker en Gelmeltjes, Basisschool Spijker, ASO Spijker, VTI Spijker en Spijker Internaat werken dit schooljaar rond het jaarthema ‘Hier beweegt iets...’. Daarom wilden ze een ludieke start nemen met de SpijkerRun.  “Je loopt of wandelt door gangen en lokalen die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek”, vertelt leerkracht L.O. Bert Martens. “Het domein van Spijker is een mooie locatie met veel plaats om te lopen of te wandelen. We wilden iedereen, jong en oud, op een alternatieve wijze laten kennismaken met onze Spijkersite.”

RV

Iedereen kon deelnemen aan de SpijkerRun. Voor de echte sportievelingen was er een looptocht van ruim 3 kilometer langs gangen, lokalen en trappen doorheen het hele Spijkercomplex. Voor mensen met een beperking en wandelaars was er de toegankelijke Spijker-speelplaatsenroute van 1 kilometer. Wie dat wilde, kon ook meerdere rondjes lopen.

De opbrengst van het evenement gaat naar Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-Je voor De Warmste Week. ’t Ver-Zet-Je biedt concrete hulp aan kansarme mensen en gezinnen in en rond Hoogstraten. Ook in Spijker krijgt een aantal kinderen ondersteuning van ‘t Ver-Zet-Je.

RV
RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.